Domácí prostředky pro narovnání neposedných vlasů

Přepadá vás při pohledu do zrcadla čiré zoufalství? Klid, i ta nejkudrnatější vlasová katastrofa se dá zažehnat pomocí vajec, olivového oleje, jablečného octa nebo piva.

Rovné, hladké a lesklé vlasy asi nikdy nevyjdou z módy, protože vypadají dobře na jakémkoli typu obličeje. Můžete si o nich nechat leda tak zdát, protože vám příroda nadělila neposedné vlny, které jdou jen obtížně upravit? Jsou hned dvě možnosti, jak to změnit. Tou první je návštěva kadeřnického salonu, kde vlasy běžně narovnávají pomocí speciálních procedur. Má to své výhody, ovšem nevýhody také.

Pomoc od profíka není vždy to pravé

Je pravda, že efekt vydrží i několik měsíců, takže si od žehličky na delší čas odpočinete. Počítejte však s tím, že kúru je potřeba pravidelně opakovat, a to pokaždé, kdy hříva trochu odroste. To může být náročné jak časově, tak finančně, což se pro mnohé jeví jako značné negativum. Co tedy plán B? Tím jsou přírodní prostředky přímo z vaší kuchyně. Které konkrétní korunu krásy vyhladí?

Vejce a olivový olej, dvojka k pohledání

Kombinace vajec a olivového oleje se možná tváří obyčejně, nicméně nenechte se zmást, protože jde o báječnou „vyrovnávací směs“. Její složky navíc kštici posílí, napraví její poškození a dodají lesk. Tak na co čekat? Rozklepněte dvě vajíčka a vmíchejte je do čtyř polévkových lžic oleje. Získaný přípravek aplikujte po celé délce a vlasy rozčešte hřebenem se širokými zuby. Následně je přikryjte igelitovým sáčkem nebo koupací čepicí. Zbývá už jen vyčkat 30 minut a poté si hlavu umýt běžným způsobem.

Jablečný ocet má co nabídnout

Další možností je jablečný ocet. Ten pro změnu nalijte do šálku vody a roztok využijte jako finální oplach po klasickém mytí. Vodou ho pak ale nesmývejte, nechte ho uschnout pěkně na vzduchu. Co z toho budete mít? Hladší účes, optimální hodnoty pH na pokožce hlavy, záruku rychlejšího růstu i menší riziko nadměrného vypadávání.

Pivo do žaludku i do šamponu

Máte v lednici pivo pro případ, že by přišla žízeň? Výborně, tak šup s ním do hrnce. Nemusíte ho oželet celé, bohatě stačí jeden šálek. Jakmile ho povaříte, seznamte ho s běžně používaným šamponem. A zbytek už znáte, ne? Stačí vlasy namočit, nanést pivní zlepšovák, vytvořit pěnu… Zkrátka běžný postup.






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat