Aplikace krému na ruce podléhá denní době

Suché a popraskané ruce rozhodně nejsou dobrou vizitkou. Jelikož jsou teď namáhány o něco víc než obvykle, trpí a potřebují odpovídající péči. Jenže minuty v tomhle případě zásadně rozhodují. Dermatologové varují, že když prošvihnete ideální čas pro aplikaci krému, účinné složky se do pleti nevstřebají!

Suchá pokožka, a to i na rukou, může být příčinou nadměrného slunění a opalování bez ochranných přípravků. Konkrétně ruce to teď navíc mají ještě těžší, neboť si je stále pečlivě myjeme a používáme dezinfekci jako ochranu před COVID-19. Pečlivá hygiena však má svoji temnější stránku. Nadměrné množství antibakteriálních gelů může způsobit problémy s bariérou pokožky a kožními mikrobiomy, tedy narušením společenstva mikroorganismů, které naši pleť obývají. Co s tím? Noste u sebe krém na ruce a ten skutečně pravidelně nanášejte. Ale kdy?

Ruce potřebujete hydratovat ihned po mytí

Mýdlo, dezinfekce, ručník. V pořádku. Ale hned potom musí přijít na řadu právě zmiňovaný přírodní hydratační krém. Pokud s jeho aplikací budete otálet, riskujete zhoršení stavu a jdete naproti dalšímu vysychání pleti a trhlinám v kožní bariéře.

Pokožku je totiž nezbytné hydratovat tak často, jak je to možné, a to z důvodu, aby se obnovily lipidy a povzbudil se opětovný růst zdravých bakterií nebo mikrobiomu pleti. Jak již bylo řečeno, důležité je hlavně načasování. Je nutné zachytit a utěsnit maximum výživných složek v kůži, než se voda zcela vypaří z jejího povrchu. Proto ctěte pravidlo, že krém by se měl nanést do dvou minut po umytí! I když trh nabízí nespočet kvalitních výrobků, možná máte radši krémy vyrobené doma. Z tohoto důvodu se vám bude hodit recept, jehož základ tvoří běžně dostupné suroviny.

Home made zázrak z bambuckého másla

Pro přípravu krému si připravte 60 g olivového oleje, 30 g kokosového oleje. 20 g bambuckého másla, 15 kapek levandulového esenciálního oleje a popřípadě i 20 g včelího vosku (není to však nutné). „Kokosák“, bambucké máslo a vosk rozehřejte ve vodní lázni, směs dobře promíchejte, přidejte esenciální levanduli, krém nechte mírně vychladnout, přelijte ho do kelímku a vyčkejte, až ztuhne. Hotovo, vlastní domácí krém je připravený k použití.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Toast s gorgonzolou

(35 hlasů)

Frittata s rajčaty

(12 hlasů)

Vaječná frittata se slaninou

(19 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat