Víc hlav, víc ví neplatí u módy

Víc hlav, víc ví. Ale platí to vždycky? Co se týká módy, mohou být rady přátel hodně ošemetné. Ostatně, kolik vám doma ve skříni visí kousků, které stály majlant, ale neměla jste je ani jednou na sobě?

V jedné známé české písni se zpívá, že „pár přátel stačí mít, co uměj za to vzít“. On ale někdy klidně stačí i jeden, viďte? Takový přítel, nebo chcete-li kamarád, je naprosto ojedinělý druh. Umí nastavit rameno, když se potřebujete vyplakat. Dokáže vás rozesmát, podpořit, poučit i vrátit zpátky na zem, pokud vzlétnete až příliš vysoko. Také má v rukávu spoustu dobrých rad. Koneckonců, právě pro ně si k němu tak často chodíte, že? Ovšem pozor, když jde o oblékání, nemusí být jeho doporučení tak úplně užitečná. Proč?

Tohle ti sluší, kup si to!

Znáte to, vyrazíte si s kamarádkou na nákupy a v butiku objevíte hodně zajímavý kousek. Zatímco vy už při zkoušení cítíte, že to není úplně ono, vaše společnice nešetří superlativy, jak úžasně vypadáte. Výsledek? Ty šaty, kalhoty, sukni nebo sako si pod náporem chvály nakonec koupíte. A to i přestože se při pohledu na cenovku zhoupnete v kolenou. Doma se před zrcadlem znovu přesvědčíte, že první dojem byl skutečně správný, takže úlovek s výčitkami svědomí pověsíte na ramínko, kde zůstane nevyužitý příštích pár měsíců. Nezní vám to povědomě?

Kritika, kterou nechcete slyšet

A máme tu další případ toho, že přátelství může být špatným módním poradcem. Někdo, s kým se znáte už od střední školy, bytostně nesnáší červenou barvu. Jenže! Vaše nejoblíbenější a nejmilovanější kousky šatníku červené jsou. A to se při každém setkání neobejde bez humorných poznámek o semaforu, rozmačkaných jahodách nebo pohádkové Karkulce, která se cestou k babičce dostala s vlkem do křížku.

Tak jistě, že ten člověk to nemyslí špatně a jen si vás dobírá, ale upřímně, koho to baví pořád poslouchat? Nakonec si na kávu raději vezmete to černé tričko, v němž se ve 30 stupních akorát potíte. Co by člověk ale neudělal pro klid… I když jsou přátelé důležitou součástí života, nenechte je příliš zasahovat do vašeho oblékání. Jen vy sami si můžete vybrat to, co přesně odpovídá vaší osobnosti, stylu, tělu i preferencím.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat