Koncept kapsulového šatníku ušetří čas i peníze

Ztrácíte s příchodem podzimu v kombinaci s brzkým vstáváním za tmy touhu hezky se ráno obléci a vyrazit do práce? V tuto chvíli si vzpomeňte na princip tzv. kapsulového šatníku, který vám ráno ušetří několikaminutové rozhodování u skříně a dovolí vám trochu si přispat. Minimalistický koncept šetří oblečení a sází na kvalitu. Věřte, že touto cestou ušetříte svůj čas, peníze i trápení.

Na sklonku léta, kdy přibývá chladných rán, už nestačí pouze obléci jednu vrstvu šatů a nazout otevřené boty. Aby vás při první příležitosti neskolila podzimní rýma, je potřeba se na pokles teplot připravit a začít oblečení vrstvit. Nemáte rádi zdlouhavé oblékání a velké množství vrstev? To není třeba, stačí se zaměřit na kvalitu materiálů, ze kterých své oblečení vybíráte. Přesvědčíme vás, že se nejedná o žádnou „raketovou vědu“, stačí si osvojit principy, na kterých je postaven koncept takzvaného kapsulového šatníku.

Méně znamená více

Jakkoli to může na první pohled znít podivně, čím méně oblečení budete ve skříni na podzim mít, tím lépe uděláte. Zúží vám to výběr, ale dovolí vám to popustit uzdu fantazie. Minimalistický koncept umírněného počtu kusů oblečení, které je ve skříni k dispozici, je znám už od 80. let, ale v posledních letech jste jej mohli vidět např. u Marie Kondo, známé uklízecí guru. Mít to nejnutnější, umožňuje osvobodit se od bolestivé volby, co si ráno na sebe obléci. A na podzim, při vrstvení tuto myšlenku obzvlášť oceníte.

Stačí se zamyslet nad tím, které oblečení potřebujete, které máte rádi a ve kterém se cítíte pohodlně. Ideální kousek kombinuje všechny tyto tři vlastnosti a existuje v barvách jako bílá, béžová, černá, šedá, hnědá nebo např. tmavě modrá. Na podzim se spoléhejte na snadno kombinovatelné barvy. Minimalistickým béžovým kabátem či sakem, nebo trenčkotem – léty prověřenou klasikou, zažehnáte faux-pas na pracovní schůzce, kterému byste se v případě příchodu v barevné šusťákové podzimní bundě nevyhnuli.

Vsaďte na kvalitní materiály

Prim hrají kromě barev také tvary a materiál, ze kterých je oblečení vyrobeno. Při stavbě funkčního šatníku je dobré si uvědomit, kterým střihům se vyhnout a které naopak v obchodech hledat. Šaty s balónovými rukávy, či vycpanými rameny mohly v létě udělat velkou parádu, ale vtěsnat je pod kabát bude namáhavé a mnohdy také neestetické. Zásadně může vaše pohodlí během dne ovlivnit i materiál, ze kterého je vybraný kousek ušitý. Umělé materiály se zpravidla nemačkají, ale nehřejí. V případě, že tvoří 100 % látky, může vám v těchto kouscích být zima i při několikerém vrstvení Spoléhejte proto na materiály jako je vlna, bavlna a kašmír. Pořizovací náklady mohou být vyšší, avšak v dlouhodobém horizontu se skutečně vyplatí do nich investovat a pokud jste si jisti svým stylem a na všechny výše položené otázky jste si odpověděli, měli byste v ruce držet kousek, který vám bude sloužit roky.

Z výsledků budete nadšeni. Dobře padnoucí a poctivě vybrané kousky se stanou zároveň těmi nejoblíbenějšími, a vy tak sychravé období podzimu projdete s úsměvem na rtech.

Nebojte se nudného outfitu

S takto vybraným oblečením vytvoříte nekonečně mnoho kombinací a rozhodně se nemusíte bát, že budete vypadat nudně. Kapsulový model, také počítá s doplňky. Ty jsou většinou malé a skladné a rozzáří každý outfit. Ve vašem šatníku by rozhodně neměl chybět barevný šátek, klobouk nebo stále více oblíbené punčochy s výrazným vzorem a originální šperk. Čím silnější základy univerzálnosti svému šatníku vybudujete, tím svobodnější budete ve volbě detailu. 







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

20 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:54
9 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:59

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat