Poznejte dokonale svou pleť: Citlivá potřebuje extra péči

Citlivá (hypersenzitivní) pokožka se projevuje pocity pálení, občas se na ní projeví začervenání. Je velmi náchylná na změny teplot a klimatu, stravy, kosmetiky, mýdla, vody, velký vliv má také stres, nemoci a hormonální změny. Snadno se dehydratuje a následná suchost vede dalšímu oslabení a provázejí ji pocity napnutí pleti.

Přecitlivělá pokožka vzniká na podkladě abnormální reakce kůže (na zevní podněty a látky, které jsou jinak dobře tolerovány). Nejčastějším místem zvýšené citlivosti je především kůže v obličeji, na krku, na hlavě, v dlaních a na chodidlech. V dnešní době se zvyšuje počet lidí s citlivou kůží.

Proto citlivá pleť potřebuje výrobky na hygienu i péči, které ji zjemní a zaručí jí vynikající toleranci. Které neobsahují konzervační látky, parabeny a další pomocné látky způsobující podráždění.

Moderní čištění pokožky

Lidská kůže vykazuje rozmanité vlastnosti, což má přímou spojitost s nebezpečím vstřebávání různých účinných složek přípravků a krémů, které se používají k léčbě pokožky. Pokožka je nejtenčí v oblasti okolo očí, a proto se musí výběr čisticích přípravků, které se pro tyto oblasti používají, důkladně zvážit. Doporučuje se vyhýbat dráždivým a detergentním čisticím látkám.

Galenická forma – micelární roztok – dokáže zlepšit péči o různé typy pokožky tím, že snižuje nebezpečí vzniku alergie. Obsahuje kulovité útvary nazývané micely, které vznikají seskupením molekul některých nízkomolekulárních látek (při přesně dané koncentraci) tvořící tzv. micelární roztok.

Čtyři důvody používání micelárních pleťových vod

1. Čistí kůži jemně a bez nebezpečí podráždění a alergií.
2. Smývání není nutné, částečky nečistot a mazu se zachytí na prvním čisticím tamponu, který obsahuje micelární roztok, druhý tampon zanechá na tváři pouze molekuly vody.
3. Jsou vhodné pro citlivou pokožku, kuperózu, rosaceu, seborhoickou dermatitidu, podrážděnou kůži, kůži po superficiálním peelingu nebo laserovém zákroku.
4. Jsou vhodné i pro normální pokožku nebo při získané suchosti pokožky (vysušená mýdlem, kosmetikou, klimatickými faktory, stárnutím, atd.).

Citlivá pokožka péče

V závislosti na původu, rozsahu a stádia citlivosti kůže a od diagnózy stanovené odborníkem, Sensibio nabízí kombinaci aktivních složek a vhodné textury.

Hydratační krém určený na každodenní hydrataci normální citlivé pokožky.
Ochranný, uklidňující a hydratační krém, na každodenní použití. Bioderma Sensibio Légere zmírňuje pocity pálení a pnutí a poskytuje okamžitou úlevu. Sensibio Légere zvlhčuje pokožku a obnovuje kožní bariéru, čímž zabraňuje průniku škodlivých látek.
Krém Sensibio Légère, 40 ml, 469 Kč

Bioderma SENSIBIO H2O pleťová voda je čistící pleťová voda pro citlivou pokožku. Micelární roztok ke každodennímu čištění nadměrně reaktivní jemné, křehké a velmi citlivé pleti, ideální i pro odličování.
Pleť důkladně čistí, ale nedráždí. Díky extraktu z okurky působí zklidňujícím účinkem. Voda je výborně tolerovaná i v oblasti okolí očí. Ráno nebo večer se očistí obličej včetně oční partie vatovým tampónem s pleťovou vodou. Oplachování vodou není nutné (kromě očních partií).
Čistící pleťová voda pro citlivou pokožku má fyziologické pH. Neobsahuje parfém a má vysoký stupeň tolerance u citlivé pleti. Neobsahuje konzervační látky – parabeny.
Micerální pleťová voda Sensibio H2O splash, 250ml, 399 Kč

Denní hydratační krém na velmi suchou, jemnou, citlivou pokožku s viditelnými žilkami (rosacea).
Velmi účinně uklidňující, působící proti začervenání, na každodenní použití. Další krok vpřed při ošetrování citlivé a problematické pokožky, patentovaný komplex Toléridine okamžitě a trvale působí proti zánětu. Zvyšuje práh tolerance pokožky. Stává se odolnější, lépe chráněna před vnějšími vlivy a méně reaktivní.
Krém Sensibio AR, 40 ml, 449 Kč

Sensibio Eau Dermal – osvěžující dermální voda ve formě rozprašovače vyvinuta vysokou technologií tak, aby zklidnila a zlepšila komfort všech typů pokožky, i té nejcitlivější.
Osvěžující voda ve spreji určená na citlivou pokožku je pro osvěžení se během cesty, po fyzické námaze, fixace make-upu, odstranění zbytků pleťové masky, reaktivní projevy (dermatologický zákrok, epilace, zčervenání po holení, opáleni...), začervenání, pocity tepla, svědění, kožní intolerance.
Sprej se aplikuje jemným postřikem na vyčištěnou a vysušenou pokožku. Používejte tak často, jak je žádoucí.
Sprej Sensibio dermální voda, 150 ml, 199 Kč

Jak zjistit typ pleti

Obličej důkladně odličte, omyjte a jemně osušte. Ale pozor! Vynechte všechny kosmetické přípravky, které by mohly test ovlivnit. Počkejte jednu až dvě hodiny, poté přiložte papírový ubrousek a důkladně jej na pokožku přitiskněte. Podle toho, zda a jaké skvrny se na něm objeví, orientačně určíte svůj typ pleti. Zůstane-li ubrousek suchý, nebo jsou na něm šupinky kůže, máte suchou pleť. Je-li celý mastný, je mastná i vaše pokožka. Pokud je mastný pouze lehce a na pár místech, jde o normální pleť. A když je mastný jen v oblasti tzv. T-zóny (čelo, nos, brada), je vaše pokožka smíšená.

TIP Bety.cz: Vyhrajte 3x balíčky produktů z řady Sensibio Bioderma! Výherní balíček obahujíce Sensibio micelární vodu 500 ml a Sensibio oční krém.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:08
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 8:38
19 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat