Ranní krása začíná u večerní kosmetické péče

To nejmenší, co pro svou tvář i ruce můžete udělat, je, že se před spaním důkladně odlíčíte, přičemž použijete oční krém a vyživující olej. Nebo snad po probuzení nechcete vypadat svěže a mít ze sebe dobrý pocit?

Pokožka je vystavena drsným podmínkám prakticky od chvíle, kdy vyskočíte z postele. Čelí suchému prostředí v přetopených místnostech, ultrafialovému záření, znečištěnému ovzduší, prachu, toxinům i výkyvům počasí. To všechno způsobuje její poškození a vede k různým známkám předčasného stárnutí, a to samozřejmě včetně vrásek a hlubokých rýh. Jak to zvrátit? Alfou i omegou je správná péče, s jejíž pomocí své pleti připravíte lepší podmínky pro regeneraci. A protože kůže provádí své opravy výhradně v noci – to aby nabrala síly do dalšího dne, je její večerní ošetření více než důležité. Na co byste před spaním nikdy neměla zapomínat?

Čas ukázat svou přirozenou krásu

Používáte podkladovou bázi, make-up i fixátor, který prodlouží jeho výdrž? Dále nějaký ten zvýrazňovač lícních kostí, stíny, linky, řasenku a rtěnku? Tak všechno tohle musí pryč. Neustálé rady ohledně důkladného odličování nejsou jen prázdná klišé, mají své opodstatnění.

Kvůli líčidlům, která se ještě smísí s kožním mazem, prachem a odumřelými buňkami, pokožka nemůže provádět regenerační procesy ani pořádně „dýchat“. To vám „zadělá“ na akné, ucpané póry, pigmentové skvrny, vyrážky a možná i infekce. Bez ohledu na to, jak moc se cítíte unavená, byste s pyžamem měla „obléknout“ i svou pravou tvář.

Oční krém jako nutnost

Považujete oční krém za zbytečnost a marnou investic? Dermatologové a přední vizážisté by s vámi rozhodně nesouhlasili. Domnívají se totiž, že právě tento prostředek vrásky v celé podoční oblasti „drží v šachu“, protože podporuje tvorbu kolagenu. Zároveň zabraňuje tmavým kruhům, předchází otokům víček a pomáhá nastartovat mikrocirkulaci. Obličej poté nezapomeňte ošetřit i hydratačním krémem, což je další klíčový krok pro mladistvý vzhled. A když už budete v tom mazání…

Trochu rozmazlování si zaslouží i ruce

Ruce jsou také „vizitkou“, které si okolí všímá takřka při prvním pohledu – tedy samozřejmě za předpokladu, že je nemáte uložené v kapse nebo rukavicích. Radost jim udělá vyživující olej, který je ochrání před popraskáním i nepříznivými vnějšími vlivy, zatímco zafunguje jako prevence proti ochabnutí kůže.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat