Štíhlá bez hubnutí? Chce to znát těchto 10 triků

Že nemáte zrovna postavu modelky z obálky některého z módních časopisů? Není třeba zoufat! Vypadat štíhle a přitažlivě není problém ani v takovém případě!

Je potřeba naučit se znát své tělo, co naší postavě sluší, kde jsou naše přednosti a s jakými nedostatky se naopak potýkáme. Pak už je oblékání hračka a úspěch je zaručen. Poradíme vám jak na to!

1.   Noste pouze oblečení, které vám sedí
Že vám přijde zbytečné něco takového vůbec zdůrazňovat? Pak se někdy podívejte na ulici nebo v autobuse okolo sebe. Opravdu jsou všichni oblečení ve skvěle padnoucích outfitech? Spousta žen si není schopna uvědomit, že z oblečení velikosti 36/38 dávno vyrostla, a umanutě je nosí i nadále. Tím ovšem zdůrazní každou nedokonalost postavy, každý špíček je najednou vidět. Naopak silnější ženy v pytlovitém oblečení jen zbytečně svou velikost ještě zvyšují – myslet si, že díky šatům vypadajícím jako cirkusový stan zakryjeme nějaká ta kila navíc, je velký omyl. Takže dobře přemýšlejte, když nakupujete oblečení. Každé postavě přináleží určitá velikost. Pokud máte problém, že vám většina oblečení správně nesedí, využijte službu úpravy zakoupených kousků – nabízí ji spousta obchodů.

2.   Tmavá zeštíhluje
Přes nejproblémovější partie noste oblečení v tmavých barvách. Naopak v kontrastu s nimi zdůrazněte světlými odstíny své přednosti. Opticky pak docílíte zeštíhlení.

3.   Džíny ano, ale s rozumem
Drtivá většina žen (ale i mužů) vlastní džíny. A spousta z nich by vám potvrdila, že najít takové, jež opravdu svědčí postavě, může zabrat spoustu času a úsilí. Zvláště když jejich výrobci podléhají – tak jako my – trendům a často se v obchodech vyskytuje pouze jeden, maximálně dva typy střihů. Tak třeba letos jsou trendy tzv. skinny džíny. Ovšem ty sluší jen poměrně malé skupině žen – s úzkými boky, s dlouhýma štíhlýma nohama. Vyplatí se slepě nepodléhat trendům a držet se „svého“ střihu. Pokud máte pár kilo navíc, kratší nohy, silnější stehna apod., nebudete ve „skinny“ džínech vypadat dvakrát dobře. Čtěte, jak vybrat správné džíny: Prokleté džíny! Také vám nesedí?

4.   Křivky neskrývejte
Vždy se snažte zdůraznit přednosti své postavy. Máte štíhlý pas? Pak jej ukažte světu! Dlouhé nohy? Nechte je vyniknout! Nesnažte se křivky za každou cenu schovat – pokud zvolíte vhodné oblečení, mohou vám velmi posloužit. Ženy s postavou typu přesýpací hodiny jsou pravidelně muži hodnoceny jako nejvíce sexy!

5.   Nepohrdejte stahovacím prádlem
Stahovací prádlo nemá za úkol pouze zmenšit vaši figuru o nějakou tu konfekční velikost, ale také dokáže dát tělu správný tvar a pevnost. Zvláště pokud se chystáte obléknout něco přiléhavějšího, bude se vám takové prádlo velmi hodit.

6.   Vsaďte na náhrdelník
Dlouhé výrazné náhrdelníky nejen skvěle doplní outfit, ale také dokáží odpoutat pozornost od problematických partií boků. Pozornost totiž přitahují ke středu našeho těla, přibližně k pasu. A to je vždy výhoda.

7.   Výška se vždycky hodí
Podpatky dokáží téměř zázraky. Nejenže nám přidají několik centimetrů výšky (a výška opticky zeštíhluje), ale také nám prodlouží nohy a zajistí, že budeme stát hezky rovně. Mimochodem, pokud nemáte nohy dlouhé a štíhlé jako žirafa, vyhněte se botkám s pásky okolo kotníků – ty totiž opticky nohy zkracují.

8.   I na vlasech záleží
Vlasy vyčesané do culíku, případně sčesané z obličeje, rovněž opticky zeštíhlují. A navíc přitáhnete pozornost k obličeji, nikoli případným problémovým partiím.

9.   Už žádné těžké materiály
Velmi záleží i na tom, z jaké látky je oblečení, které nosíte, ušito. Těžké, robustní materiály vám jen přidávají na váze a objemu. Vsaďte spíše na vzdušnější a lehčí látky.

10.   Pásky dokážou divy
Doplňte svůj outfit širokým páskem – budete vypadat štíhlejší a vyšší. Navíc zdůrazníte oblast pasu (a vykouzlíte jej, pokud vás výrazným pasem příroda neobdarovala). Nevíte, co s páskem? Čtěte čarování s opaskem: Zauzlete ho nebo hoďte do mašle
 







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Brokolicové placičky

(1 hlasů)

Uzená polévka

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat