Odličování jako denní rituál: Jen čistá pleť může být krásná!

Každá žena touží mít krásnou a zdravou pleť, protože právě pleť obličeje na nás mnoho prozradí. Používat ale pouze pečující (často velmi drahé) krémy či séra nestačí.

Základem je vždy dokonale čistá pleť – jen taková totiž dokáže „ocenit“ následnou péči krému nebo jiného pečujícího výrobku. A jen taková pleť vypadá krásně po nanesení make-upu.

Odličování a čištění pleti nás ale většinou nebaví a bereme jej pouze jako nutnost. Zkuste si tedy z těchto chvil vytvořit příjemný rituál – je to čas, který můžete věnovat sama sobě a proto si jej „užijte“. Připravte si všechny potřebné přípravky, pusťte si např. oblíbenou hudbu, zapalte vonnou svíčku a pak v klidu dopřejte své pleti vše, co potřebuje, aby se vám odměnila zářivou čistotou a zdravím.

Nevyčištěná pleť může reagovat podrážděním

Na povrchu kůže se neustále vytváří kožní film. Tvoří je odumřelé kožní buňky, maz a pot a během dne se na něj ještě nachytávají prach, pyl a veškeré nečistoty z vnějšího prostředí. Navíc se na pleť nanášejí různá líčidla – make‐upy, pudry, oční stíny, řasenka…

Nečistoty, které na pleti zůstávají, oxidují a mohou zapříčinit vznik podráždění, ucpávaní pórů či různé zánětlivé reakce. Pokud se pečující přípravky nanášejí na nevyčištěný kožní povrch, účinné látky se nedostávají k povrchu pokožky, nevstřebávají se a pleť se „dusí“. Taková péče pak ztrácí význam.

Nesprávnou péčí dochází k jejímu nadměrnému promašťování či naopak vysušování a je dehydratovaná, takže i rychleji stárne a vznikají vrásky.

Důležitá je pravidelnost

Pleť je důležité čistit každý den, a to nejen večer, ale i ráno. Během noci pleť regeneruje, ale také funguje její samočisticí proces, kdy se vylučuje pot a maz. Ranním čištěním tyto nečistoty odstraníte, a tak pečujícím a výživným složkám krémů umožníte, aby se dostaly tam, kam mají. Ráno pleť osvěžte a vyčistěte pleťovou vodou nebo tonikem, mastnou pleť můžete očistit i mycím gelem. Večerní odličování a čištění pleti by mělo být ještě důkladnější. Z pleti odstraňte líčidla a nečistoty, které na ní během dne ulpěly. Pleť může dýchat a dokonale regenerovat.
Tato pravidla platí pro všechny typy pleti.

Správný postup

Čištění pleti začínejte vždy odlíčením očí. Jedná se o nejcitlivější partie obličeje, proto používejte speciální přípravek – odličovač očí. Naneste jej na tamponek a na chvilku přiložte na řasy a oční víčko, aby se líčidla uvolnila, snáze a šetrněji pak půjdou setřít. Stírejte jemnými kruhovými tahy od vnějšího k vnitřnímu koutku oka, odkud se pak vyplavují všechny nečistoty, které se do oka dostaly. Oči odličujte, dokud nebude tamponek čistý.
K celkovému odlíčení a čištění pleti obličeje použijte pleťové mléko nebo čisticí gel. Oba přípravky je zbytečné používat současně – mají stejný cíl – očistit pleť.

Mléko naneste na tamponek nebo malé množství rozetřete po obličeji, a pak tamponkem postupně stírejte. Tahy směřují do stran a ven, stejným způsobem jako se aplikuje make‐up nebo nanáší krém. Na krku postupujte směrem od brady dolů. Působením tahů ve směru toku lymfy podporujete odvádění odpadních produktů látkové výměny v oblasti obličeje. Na tamponek netlačte, jen nečistoty jemně stírejte. Jakmile je tampon špinavý, vezměte si jiný, protože jinak nečistoty vetřete zpět. Postup opakujte, dokud nebude tamponek zcela čistý.

Čisticí gel nanášejte na mokrý obličej, rozetřete po celém obličeji, až se vytvoří pěna, pak důkladně opláchněte.

Nakonec pleť dočistěte pleťovou vodou. Odstraníte z pleti zbytky tukových složek z pleťového mléka a nečistot a připravíte ji na ošetření krémem či sérem.
TIP Bety: Potřebujete poradit s péčí o vlasy nebo o pleť? Nevíte si rady s líčením? Váš účes by chtěl změnu? Zeptejte se zdarma našich kosmetiček a kadeřnic ze salonu Carpe Diem!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Brokolicové placičky

(1 hlasů)

Uzená polévka

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat