Nehty jako ze žurnálu: Triky, které zvládnete i doma!

Ruce jsou vizitkou ženy. A krásné, zdravé a upravené nehty dokáží divy. Myslíte, že je nutné utrácet stokoruny měsíčně za profesionální manikúru? Vůbec ne – zvládnete to i v pohodlí domova!

PÉČE

Základem jsou samozřejmě zdravé nehty. Můžete mít sebekrásnější odstín laku na nehty, ale pokud je budete mít okousané, ulámané, žádná dekorativní kosmetika vám nepomůže. Takže začněte o své nehty pečovat a hýčkejte je.

1. Hydratace? Ano!

Používáte hydratační krém na obličej, na pokožku těla, na ruce… Jestlipak se takhle věnujete i svým nehtům? Nemusíte si nutně kupovat speciální emulze či olejíčky určené k péči o nehty (i když máte-li problémy např. s třepením nehtů, určitě byste měli koupi zvážit), zkuste do nich pravidelně masírovat třeba olivový olej nebo krém na ruce, jenž je určený i pro ošetření nehtů.

2. Jeden jako druhý

Ještě než se pustíte do uměleckého zdobení svých nehtů, ujistěte se, že jsou všechny stejně dlouhé a mají stejný tvar. Nehty vůbec nemusejí být dlouhé – i krátké působí velmi elegantně. Také tvar by měly mít spíše přirozený (špičaté či hranaté nehty jsou už přece jen „out“). Naprostým tabu jsou pak nehty okousané. Pokud vás tento zlozvyk trápí, snažte se jej zbavit. Odměnou vám budou krásné ruce!

3. Vyhlaďte, vyleštěte

Ačkoli se to zdá jako zbytečnost, nepodceňujte vyhlazování a leštění nehtů. Pořiďte si speciální, několikafázový pilníček (seženete jej v každé drogerii) a pravidelně leštěte. Jednak budou nehty vypadat krásně i bez laku, jednak je připravíte na lakování – na hladké nehty totiž lak snáze nanáší a také lépe drží.

LAKOVÁNÍ

Ani lakování nehtů není žádná velká věda. V obchodech si můžete vybrat z celé plejády barev a odstínů (i když berte v potaz, do jaké společnosti jaký lak zvolíte; např. na pracovní pohovor není úplně strategické nalakovat si nehty na svítivě zeleno…). K dokonale nalakovaným nehtům stačí opravdu málo.

1. Vrstvy

Aby lak na vašich nehtech vypadal barevně tak jako v lahvičce, potřebujete aplikovat dvě tenké vrstvy. Jedna vrstva obvykle nestačí – lak je příliš světlý, navíc jsou v něm často vidět nedokonalosti a tahy štětečkem. Pokud naopak aplikujete laku příliš, bude se snáze loupat.
Velmi důležité je nechat každou vrstvu zcela uschnout. Lak vydrží mnohem déle.

2. Kreativita

Nemusíte spoléhat pouze na barvy laků, jež jsou v obchodech. Zkuste kombinovat jednotlivé odstíny v různých vrstvách! Můžete například pro první vrstvu zvolit tmavě červený lak, pro druhou pak sáhněte po laku světle krémovém nepotřeba průhledném se třpytkami. Docílíte originálního a „vlastního“ vzhledu.

3. První pomoc

Lak na nehtech samozřejmě nemůže vydržet na věky. Jeho životnost je ovlivněna především tím, co děláme – nejrůznější manuální práce (včetně obyčejného mytí nádobí) znamená pro naše nehty, a tedy i lak, zátěž. Pokud se vám kousek odloupne, není nutné hned odlakovat celý nehet (i když je to samozřejmě ideální). Zkuste na postižené místo aplikovat tenkou vrstvu laku, nechte jej zaschnout a pak v další tenké vrstvičce přelakujte celý nehet. Takováto „oprava“ sice nevydrží dlouho, ale jako okamžitá pomoc se určitě bude hodit.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

78 Příspěvků
Poslední příspěvek 18:23
11 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:34

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat