Nenechte ruce prozradit váš věk: S námi zamaskujete roky navíc!

Jak nejlépe poznáte (přibližně, samozřejmě) v dnešní době plastické chirurgie a nejrůznějších zázračných krémů a sér věk ženy? Podívejte se jí na ruce. Na nich se stáří projeví poměrně spolehlivě. Jak takovému „prozrazení“ co nejúčinněji předejít?

Obličej bez vrásek, pleť jako ve dvaceti – to vše je díky všem výdobytkům moderní doby možné. Jen těžko dnes u spousty žen odhadnete, kolik jí vlastně může být let. Ovšem často ženy „zradí“ její ruce, které zdobí vrásky, stařecké skvrny nebo příliš suchá a nepružná pleť.

Nezapomínejme proto o své ruce pečovat – pomůže nám to zamaskovat nějaký ten rok navíc.

Znamení č. 1: Stařecké skvrny

Roky byly naše ruce vystaveny UV záření, jež způsobilo nadprodukci melaninu, který za těmito nevzhlednými skvrnami stojí. Často se mohou v menší míře objevit již u třicátnic, především u žen, jež tráví hodně času venku nebo u těch, jež mají velmi světlou pleť.

Prevence: Předejít stařeckým skvrnám se do velké míry dá, a to důsledným používáním krémům s ochranným SPF faktorem proti škodlivému UV záření. A nejen chystáte-li se ven. Pokud vás například čeká jízda na kole, golf nebo práce na zahradě, sáhněte po rukavicích.

První pomoc:
Jestliže už na svých rukou skvrny pozorujete, můžete zkusit některý ze speciálních krémů, jež jsou na našem trhu k dostání (můžete se zeptat v lékárně, ale určitě nějaký seženete i v drogeriích). Používání ochranných prostředků proti UV záření je samozřejmostí. A pokud nic nezabere, navštivte dermatologickou ordinaci. V dnešní době již existují prostředky procedury, jež vás stařeckých skvrn dokáží téměř úplně zbavit.

Znamení č. 2: Vrásky

Kůže se s přibývajícími roky ztenčuje a ztrácí pružnost. Přidejte k tomu fakt, že si na našich rukou „užije své“, a sluneční záření a na vrásky máte zaděláno.

Prevence: O pokožku rukou je třeba pečovat podobně jako o pleť obličeje. Takže nezapomínejte na hydrataci a na ochranné prostředky proti UV záření – opalovací krémy a spol. musíte na ruce aplikovat po každém umytí, takže je mějte vždy při sobě.

První pomoc: Pokud už vrásčité ruce máte, pravděpodobně se vám nepovede se této „ozdoby“ zbavit úplně, ovšem zkuste je večer ošetřovat stejným krémem či sérem proti vráskám, jež používáte k ošetření obličeje. Zaměřte se na výrobky obsahující retinol a antioxidanty. Stav vašich rukou se může výrazně zlepšit, musíte být trpěliví.

Znamení č. 3: Suchá pokožka

Pokožka na rukou patří k nejnamáhavějším (je vystavena mimo jiné spoustě vysušujících chemikálií – mýdlem počínaje a prostředky na mytí nádobí konče), navíc se sama tak dobře nedokáže „promašťovat“ jako kůže na jiných partiích. Zkrátka je k vysoušení více než náchylná. A suché ruce nejenže nevypadají dobře, ale navíc se na nich mnohem snáze tvoří již zmíněné vrásky.

Prevence: A jsme zase u SPF krémů – vidíte, jak jsou důležité? I sluneční paprsky totiž pokožku vysušují. Pak také ruce po každém mytí ošetřete vhodným hydratačním přípravkem, snažte se používat co nejméně agresivní mýdla. Rovněž se vyhýbejte častému používání antibakteriálních gelů s alkoholem.

První pomoc:
Pravidelně používejte hydratační krémy na ruce, které pokožce dodají potřebné živiny. Zkusit můžete i nejrůznější zábaly a masky.



 







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Míchaná vejce s ricottou

(24 hlasů)

Velké jablkové palačinky

(19 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat