Krásné nehty? Je to hračka!

Spousta z nás sice úzkostlivě pečuje o pokožku rukou, ale přitom zapomínáme na to, že podobnou péči potřebují i naše nehty. Takže než je zakryjete nějakým trendy jarním lakem, zkuste i jim věnovat bližší pozornost!

Aniž si to mnohdy uvědomujeme, jsou naše nehty velmi namáhanou částí našich rukou. A mnohdy je to na nich i vidět… Problémy s lámavými či třepícími se nehty má spousta žen. Ačkoli je nejspíš všem škodlivým vlivům nedokážeme uchránit (těžko za nás někdo umyje nádobí nebo v práci „naťuká“ potřebné věci do počítače), určitě svým nehtům můžeme pomoci správnou péčí. A na co bychom se měli zaměřit?

Základem je výživa zevnitř…

Ne nadarmo se říká, že jsme to, co jíme – a zdaleka to neplatí jen pro potíže se zažíváním či nadváhou! Náš jídelníček se odráží prakticky v každém aspektu fungování našeho těla, zdraví pleti a nehtů nevyjímaje. A tak je třeba do svého stravovacího režimu zařadit potřebné vitaminy a minerály (nejlépe ve formě čerstvé zeleniny, ovoce, ryb, ořechů a semen apod.). Pokud máte problémy s roztřepenými nehty, můžete si vybrat v lékárně z celé řady doplňků stravy zaměřených právě na zdraví nehtů (v tom případě si ale dejte pozor, abyste některé minerály nepřijímali v doporučené denní dávce již z jiného zdroje).

… ale i zvenku

Svým nehtům můžete pomoci i „zvenku“. Dopřejte jim potřebnou hydrataci tím, že je nebudete opomíjet při mazání rukou výživným krémem, zrovna tak na péči o ně můžete použít hydratační mléko, kterým běžně ošetřujete pokožku těla.


Pokud v případě vleklých problémů nepomohou „normální“ krémy a emulze, investujte do speciálních přípravků pro péči o nehty – vyrábějí se v mnoha variantách, takže jistě najdete ten, který bude vyhovovat právě vám (a pomůže odstranit potíže, jež trápí vaše nehty).

Nehtům, podobně jako naší pokožce, vyhovuje i pravidelný peeling – opět můžete použít speciální, určený přímo nehtům, ale také ten, který používáte při péči o pokožku obličeje či rukou (ujistěte se, že je abrazivní emulze dostatečně jemná, příliš hrubou můžete nehty naopak poškodit). 


Po použití peelingu můžete nehtům dopřát (stejně jako svým rukám) „noční zábal“. Pořiďte si jemné, bavlněné rukavice (jsou k dostání v téměř každé drogerii), naneste dostatečnou vrstvu svého oblíbeného krému, nasaďte rukavice a nechte působit přes noc.
TIP Bety: Potřebujete poradit s péčí o vlasy nebo o pleť? Nevíte si rady s líčením? Váš účes by chtěl změnu? Zeptejte se zdarma našich kosmetiček a kadeřnic ze salonu Carpe Diem!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek 23:06
12 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:35
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:04

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat