Sexy i při sportu: Čtěte, jak v posilovně dobře vypadat i skvěle se cítit

Ráda sportujete? Pak jsou posilovny, tělocvičny, sportovní areály a další sportoviště místem, kam míříte jednou i víckrát v týdnu.

Není se co divit, díky sportu, různým aerobním aktivitám a posilování přijdete na jiné myšlenky a skvěle si odpočinete. Díky endorfinům dobijete baterky a také získáte kondici, zlepšíte své zdraví a zformujete postavu. Sport je zkrátka jednou z cest za krásou, tak proč i v tělocvičně nevypadat dobře?

PŘED CVIČENÍM

Většinou se hned po ránu nalíčíte, a cvičit jdete až po práci. Jenže co dělat, máte-li odpoledne nebo večer hodinu cvičení, při kterém vám často teče pot po tváři?

Cvičit nalíčená nebo se odlíčit?

Po stékajícím make-upu a rozmazaných očích určitě žádná žena netouží. Ideální je proto sportovat nenalíčená. Je to skutečně to nejlepší řešení – ručníkem i potítkem si pot z tváře můžete libovolně utírat a nemusíte přemýšlet, jestli se vám líčení nerozmazává. Zkrátka můžete se věnovat jen a jen cvičení.

Odlíčení před cvičením je ale důležité i z jiného důvodu: Při fyzické námaze se povrch kůže více prokrví a kůže může být vnímavější k látkám, které jsou součástí použitých kosmetických přípravků. Takže se může stát, že pleť bude podrážděná a citlivější. „Další, velmi důležitý, důvod, proč cvičit nenalíčená souvisí s tím, že kůže má mimo jiné i funkci vylučovací. To znamená, že při cvičení dochází k nadměrnému pocení a tím i k vylučování zplodin metabolismu,“ upřesňuje kosmetička Hana Modrá a dodává: „proto je lepší nechat během cvičení tomuto procesu volnou cestu. Pokud je to tedy možné, cvičte raději nenalíčená, případně používejte BB krémy, které jsou lehké a pleť nezatěžují a oči zvýrazněte voděodolnou řasenkou.“

Voňavá a v suchu

Při cvičení bývá zásadním problémem pocení. Ostatně při intenzivním pohybu a v teplém prostředí dokážete bez problémů propotit tričko. Proto by samozřejmostí měla být aplikace antiperspirantu. Pokud totiž budete cítit potem, pohoda – vaše i ostatních ve vaší blízkosti – bude ta tam. Antiperspirant použijte v tělocvičně těsně před cvičením.

Nezapomeňte láhev s vodou

Pro vaše zdraví i krásu pleti je pitný režim nepostradatelný. Během tréninku neustále po troškách upíjejte.
Stačí neperlivá voda, ale můžete si připravit i slabý energetický nápoj – záleží na náročnosti vašich aktivit.

PO CVIČENÍ

Po hodině jakékoli sportovní aktivity většinou na velké hýčkání v šatně tělocvičny nemíváte chuť nebo čas. A tak to řešíte podle možností a dalšího programu – zkrátka po svém.

Nechte to na doma

Řada žen, zejména pokud sportují v odpoledních a ve večerních hodinách, většinou míří rovnou domů a také přiznává, že pak je ideální nechat hygienu až na doma. Můžete se v klidu osprchovat nebo se vykoupat a večerní očistu spojit i s odstraněním chloupků. Ke sprchování použijte speciální gel, který umožní hladké a dokonalé oholení. Unaveným svalům dopřejte příjemnou masáž.

Pod sprchu v tělocvičně

Pokud sportujete v ranních hodinách, a pak míříte do zaměstnání nebo máte po odpoledním cvičení ještě další program, nezbývá vám, než se osprchovat a umýt vlasy přímo ve sportovním areálu. Není to tak pohodlné jako v domácích podmínkách, ale i tady se pod sprchou můžete osvěžit a dopřát si příjemné uvolnění. Do fitka určitě budete potřebovat sprchový gel, ale i šampon 2v1, který spojuje výhody šamponu i kondicionéru v jednom. Do sprchy si nezapomeňte obout žabky či gumové pantofle, ochráníte nohy před vznikem plísní. Po cvičení a po osprchování je pokožka ideálně prokrvená, proto pokožku těla ošetřete anticelulitidním přípravkem. Účinné látky tak mohou pracovat na plné obrátky.

Cvičení po ránu, má jednu velkou výhodu – můžete přijít nenalíčená nebo si jen lehce zvýraznit oči. A po tréninku se osprchujte, očistěte pleť, umyjte vlasy a teprve pak se pusťte do líčení. Neposlušné vlasy, nebo když si je nestíháte umýt, stáhněte do culíku, i tak budou celý den vypadat dobře.
Chcete-li ušetřit čas, použijte BB krém. Pleť hydratuje, chrání a bleskově rozzáří a současně vyzmizíkuje drobné nedokonalosti. Pak dokončete líčení s vaší oblíbenou dekorativní kosmetikou. A nezapomeňte na antiperspirant a svou oblíbenou vůni, abyste se během celého dne nebo večera příjemně cítila.

NEZAPOMEŇTE

Pijte dostatek tekutin i během cvičení.
• Při cvičení se hodí potítko a ručník, průběžně stírejte pot z čela, tváře i rukou. Druhý ručník se vám bude hodit při cvičení na nářadí a podložkách či
posilovacích strojích.
Používejte antiperspirant, zabráníte vzniku nepříjemného zápachu při pocení.
• Vyplatí se investovat nejen do kvalitní kosmetiky, ale také do sportovní obuvi. Tlumí nárazy a chrání klouby, důležité však je, pořídit si obuv určenou pro danou sportovní aktivitu (běh, aerobik, tanec…).
Noste funkční oblečení (trička, kalhoty, ponožky, bundy) budete se po celou dobu cvičení dobře cítit. Speciální oblečení odvádí pot od pokožky, zajišťuje maximální ventilaci a udržuje u těla optimální množství tepla.
• Nechoďte ven s vlhkými vlasy, vlasy schnou déle, než si možná myslíte. I po skončení fénování jim trvá pár hodin, než budou skutečně suché. Zejména v zimním období jim hrozí, že se polámou a jejich struktura se naruší.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Kokosové lívance

(29 hlasů)

Snídaně pro dva

(17 hlasů)

Zapečená celozrnná houska

(17 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
4 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat