Jak připravit pokožku na nános make-upu

Chcete vypadat bezchybně jak v práci, tak i na romantické schůzce? Pak před aplikací make-upu udělejte pár věcí. Několik minut času navíc se vám mnohonásobně vrátí!

Ne, nemusíte trávit půl hodiny před zrcadlem. Postačí, když předtím, co sáhnete po podkladové bázi, make-upu a řasence, provedete následující rituál, jež vám nezabere víc než pár minut.

Čištění

Čištění pomáhá resetovat pokožku. O cokoli, co sedí na tváři, od nečistot, mastnoty a oleje, se postará. Proto vyberte čistící prostředek, který vám vyhovuje. Čistič na bázi gelu je nejlepší pro mastnou pleť náchylnou k akné. Někomu zase vyhovuje tonikum s růžovou vodou. Vždy však dbejte na to, aby neobsahovalo alkohol, protože ten může způsobit zarudnutí pleti. Máte-li na obličeji suché šupinky, dopřejte si peeling, jež pokožku vyhladí a zbaví ji částic, které by pod make-upem mohly prosvítat.

Hydratace

V dalším kroku pokožce poskytněte extra péči vlhkosti navíc. Naneste hydratační krém, jež poskytuje ochranu před sluncem, nebo sérum a počkejte zhruba pět minut, než se úplně vstřebá. Spěchat se v tomto případě nevyplácí.

Samotné líčení

Teď je ten správný čas na aplikaci podkladové báze. Nepoužíváte-li, přejděte rovnou k make-upu. Malé množství naneste na obličej (prsty, houbičkou či štětcem) a jemně jej rozetřete od středu obličeje směrem ke stranám. Nezapomeňte na oblast krku. Barva pleti až k dekoltu by měla být sjednocená. Následně sáhněte po rozjasňovači očí, očních stínech, řasence a dalších nezbytnostech, bez kterých se neobejdete. Hotovo? Pak vás čeká závěrečné finále!

Fixace

Posledním krokem v nanesení make-upu je fixace. Použijte minerální pudr nebo čím dál více oblíbenější fixační sprej na make-up. Ten nejprve důkladně protřepejte. Poté jej nastříkejte na tvář ze vzdálenosti 10 až 15 centimetrů a nechte zaschnout. Uvedený sprej zamezuje rozmazávání a blednutí líčidel – na dlouhé hodiny a zanechá tvář bez lesku. A to se (nejen) v létě nesmírně hodí!

Zdroje: www.thehealthsite.com, www.wikipedia.org






Celkem 0 komentářů

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

20 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:54
9 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:59

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat