Benefity masáže obličeje

Ve vteřině na obličej nanesete svůj oblíbený krém a odcházíte spát? Děláte chybu! Vylepšete svoji pravidelnou kosmetickou rutinu jemnou masáží, na pokožku má doslova blahodárné účinky!

Masáž obličeje je oblíbená technika, která nabízí řadu výhod pro pleť a celkovou pohodu. Jemným tlakem, poplácáním a stimulačními pohyby v oblasti obličeje, krku a případně dekoltu docílíte několika výhod.

Zlepšená cirkulace a účinky proti stárnutí

Jednou z hlavních výhod masáže obličeje je zlepšení krevního oběhu a zvýšená stimulace krevních cév. Toto zvýšení cirkulace dodává nezbytný kyslík a živiny do kožních buněk a zároveň odstraňuje toxiny.

Relaxace a uvolnění stresu

Masáž obličeje je prospěšná nejen pro pokožku jako takovou. Poskytuje totiž pocit relaxace a úlevy od stresu. Po náročném dni se něco takového vítá!

Zlepšená absorpce produktů

Pár krouživých pohybů po tvářích, čele nebo bradě výrazně zvyšuje absorpci používaných produktů. Stimulací pokožky a zvýšením krevního oběhu masáž napomáhá účinnějšímu pronikání přípravků do kůže. To maximalizuje výhody sér, olejů nebo krémů a umožňuje jim vyživovat a hydratovat pokožku na hlubší úrovni.

Vylepšený tón pleti

Pravidelná masáž obličeje přispívá ke zlepšení tónu pleti posilováním obličejových svalů. Pokožka je pevná a pružná, regulován bývá potenciální výskyt jemných linek a vrásek.

Jak postupovat?

Začněte čištěním obličeje, abyste odstranili veškerý make-up, špínu nebo nečistoty. Vyberte si jemný čisticí prostředek vhodný pro váš typ a jemně jej vmasírujte do pokožky. Za výchozí bod považujte střed čela a postupně se pohybujte směrem ven. Vyvíjejte jemný tlak a pohyb opakujte na spáncích, tvářích, čelisti a krku. Zvýšenou pozornost věnujte oblastem náchylným k napětí nebo otokům.

Pomocí prsteníčku provádějte lehké poklepávání kolem očí, začněte od vnitřních koutků a postupujte směrem ven. Pro linii čelisti použijte táhlé pohyby nahoru, abyste pomohli zvednout a zpevnit svaly. Zhluboka se nadechněte a dopřejte si uvolnění. Pro další relaxaci můžete masáž rozšířit na krk a dekolt. Po jejím ukončení jemně odstraňte přebytečný produkt z obličeje pomocí měkkého hadříku nebo vatového tamponu.

Zdroje: www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/35416349/







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek 23:07
14 Příspěvků
Poslední příspěvek 23:07

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat