Au, řízla jsem se při holení

Holení nohou není nejoblíbenější činností většiny žen. Ale je činností prakticky nezbytnou, zvláště začíná-li období letních sukní a spol. A i když v tom většina z nás za těch několik let získala poměrně slušnou praxi, stejně nám občas „ujede ruka“ a nepěkný krvavý šrám je na světě.

Ne že bychom se nějak vážněji pořezaly, když už si způsobíme nějaké to říznutí, obvykle se tak děje ve chvíli, kdy nutně potřebujeme vyrazit z domu. Navíc je zákonem schválnosti, že v takovém případě lije z miniaturní ranky tolik krve, jako bychom si nohu přinejmenším uřízly…

Existuje spousta více či méně zaručených rad jak krvácení zastavit, ale které opravdu fungují?

Rada č. 1: Oční kapky

Účinné látky obsažené v očních kapkách pomáhají ke stažení cév, takže pokud je kápnete i na ranku po holení, mělo by krvácení zmizet mnohem rychleji.

Rada č. 2: Vilínová pleťová voda

Pleťová voda s obsahem extraktu z vilínu virginského je skvělou první pomocí pro zástavu menšího krvácení.

Rada č. 3: Čajový sáček

Zakryjte na chvíli ranku chladným, vlhkým sáčkem s čajem. Třísloviny, jež čaj obsahuje, si s krvácením umějí účinně poradit.

Rada č. 4: Kostka ledu

Chlad obecně vede ke stahování cév, a tak funguje i na malá krvácející poranění. Mimochodem, pokud po holení potřete nohy ledem, budou méně podrážděné a hladší na dotek.

Rada č. 5: Kajenský pepř

Ač se to zdá neuvěřitelné, podporuje tohle koření přirozeně hojení, a tak by mělo pomoci i s krvácející rankou po holení. Nicméně zatímco u všech čtyř výše popsaných rad jsme se v redakci shodly, že bychom je vyzkoušely, k téhle by nás nikdo nepřinutil. Ale třeba opravdu funguje!

A ještě jedna (opravdu ověřená) metoda na závěr

Naši dědečkové a tatínkové používali (a někteří dost možná ještě používají) na zástavu krvácení po holení kamenec. Dá se klidně použít i na nohy. Jen si dejte pozor – v místě jeho použití pokožka silně vysychá, proto ji nikdy nezapomeňte ošetřit hydratačním krémem.
 







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
16 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat