Nadčasový kabát, který sluší. Trenčkot musíte mít!

Jen těžko byste hledaly nadčasovější kousek oblečení. Trenčkot je naprostou klasikou, která se nosí už více než sto let. Tím ale výčet jeho kvalit nekončí. Trenčkoty jsou velmi lichotivé a univerzální – nosit je můžete téměř ke všemu.

Vlastnictví trenčkotu by se mělo snad uzákonit. :-) Sluší totiž drtivé většině postav. Stažený pas dodržuje tvar ženské siluety a pásek si můžete utáhnout nebo povolit podle vlastních potřeb. Kabát se mírně rozšiřuje, takže zakamufluje i případné širší boky nebo větší zadek.

Seznamte se s panem Burberry

Trenčkoty původně sloužily armádním důstojníkům, poprvé se objevily už v roce 1853. V roce 1901 si nechal trenčkot patentovat Thomas Burberry, který začal používat nepromokavý a nemačkavý gabardén. Po první světové válce se pláště rozšířily i mezi civilní obyvatelstvo (nosil se hlavně do deště) a poté, co ho oblékla Audrey Hepburn ve Snídani u Tiffanyho, se z něj stal doslova hit. Trenčkoty Burberry jsou i dodnes kouskem, za který by většina módních nadšenkyň upsala duši ďáblu. K dostání je ale samozřejmě také spousta cenově dostupnějších variant.

Klasika nebo trend?

Klasikou je trenčkot v krémovém provedení, s páskem, dvěma řadami knoflíků, nárameníky a velkými klopami. Půjdete-li do něj, vybírejte pečlivě – vaší podmínkou, která bohužel ve většině běžných obchodů není úplnou samozřejmostí, je nemačkavý materiál. Pokud rukáv promnete v ruce a už jsou vidět sklady, nechte ho na ramínku! Trenčkot vám má dělat společníka dlouhá léta a nemá smysl, abyste se v něm bály sednout.

Pakliže už klasiku máte nebo se chcete zaměřit na něco více trendovějšího, podívejte se po trenčkotech s koženými (případně koženkovými) rukávy nebo po barevných variantách. Máte-li pocit, že vám delší trenčkot nesedí, vyzkoušejte jeho zkrácenou verzi, která sahá maximálně na boky.

Super jednoduché kombinování

A s čím trenčkot nosit? S čímkoli! Přehodit ho můžete přes večerní šaty, stejně jako přes bílé tričko a džíny. Obout k němu můžete kecky i podpatky. Myslete také na to, že jde původně o plášť do deště – slušet mu proto budou i holínky (módní záležitostí do města jsou ty nižší kotníčkové). Trenčkot můžete nosit pečlivě zavázaný, v teplejších dnech, kdy ho chcete nechat rozevřený, pásek stáhněte dozadu a zavažte ho na mašli. Přední část zůstane otevřená a stažená, vzadu bude pásek elegantně uvázán. Klasický trenčkot také můžete ozvláštnit různými pásky – nejvhodnější budou širší, elastické a ty zavazovací.

ADRESÁŘ:

Topshop, NC Palladium, nám. Republiky 1, Praha 1
Vero Moda, OC Harfa, Českomoravská 2420/15a, Praha 9
Zara, Na Příkopě 15, Praha 1
Reserved, NC Palladium, nám. Republiky 1, Praha 1
Esprit, NC Palladium, nám. Republiky 1, Praha 1
Asos, www.asos.com
Mango, Arkády Pankrác, Na Pankráci 86, Praha 4
Charles Vögele, Avion Shopping Park, Skandinávská 3A, Praha 5
Promod, OC Nový Smíchov, Plzeňská 8, Praha 5
Pull&Bear, OC Chodov, Roztylská 4, Praha 4







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat