Sedm pravidel pro zdravé nehty jako z reklamy: Tohle zvládnete!

Upravené ruce, a tedy i nehty, k elegantní ženě prostě patří. A základem krásných nehtů jsou nehty zdravé. Jak jich ovšem docílit? Není to tak složité!

Stačí dodržovat několik jednoduchých pravidel.

Pravidlo č. 1: Žádné okusování

Je až překvapující, kolik lidí si zlozvyk okusování nehtů (třeba při nervozitě apod.) přenese z dětství až do dospělosti. A přitom si tím nijak nepomáháme! Kromě toho, že si ničíte nehty (o jejich vzhledu už ani nemluvě), je dobré si uvědomit, že naše nehty nejsou nejčistšími částmi našeho těla – skrývá se pod nimi spousta bakterií, jež bychom si zrovna do pusy stěhovat neměli…

Pravidlo č. 2: Pozor na dlouhé koupele

Dlouhá expozice horké vodě našim nehtům příliš nesvědčí. Hodně je totiž změkčuje a jsou pak náchylnější k poškození. Dokonce se mohou začít i štěpit. Takže pozor, abyste to s tím dlouhým koupáním nepřeháněli!

Pravidlo č. 3: Pravidelná úprava

Podobně jako byste si měli nechat pravidelně zastřihávat konečky vlasů, i nehty potřebují pravidelnou péči v podobě pilníčku či nůžek. Nenechávejte je růst příliš dlouho – čím delší nehty, tím náchylnější k třepení nebo lámání. Pokud je budete pravidelně stříhat, budou silnější a odolnější.

Pravidlo č. 4: Nutná hydratace

Většina z nás sice pravidelně používá krém na obličej či ruce, ale na nehty často zapomínáme. Přitom i ony potřebují pravidelnou hydrataci! Každý večer před spaním jim proto věnujte pár minut času a pečlivě do nich vetřete hydratační krém – klidně ten, který používáte na ruce.

Pravidlo č. 5: Nepodceňujte ochranu

Tak jako naší pokožce, ani nehtům nesvědčí dlouhodobý kontakt s nejrůznějšími saponáty a dalšími čisticími prostředky. Proto je dobré vybavit se zásobou gumových ochranných rukavic a hlavně je vždy při úklidu apod. používat. Čisticí prostředky nehty vysušují a přispívají k jejich oslabení a třepení.

Pravidlo č. 6: Kvalitní lak

Pokud si nehty lakujete, je dobré investovat do opravdu kvalitního laku. Minimálně do toho „podkladového“, který přichází do kontaktu přímo s nehtem. Porozhlédněte se v obchodě po nějakém, jenž naše nehty i vyživuje a zpevňuje. To samé platí i pro odlakovače. Samozřejmostí je výrobek bez acetonu.

Pravidlo č. 7: Je to ve výživě

Pro nehty jsou klíčové především dvě základní živiny – vitamin B a vápník.
První ze jmenovaných najdete například v luštěninách, vaječném žloutku, houbách, některých rybách, banánech, květáku nebo játrech.
Kalcium pak obsahují především mléčné produkty, ale třeba také brokolice.
Pokud se vám nehty loupou a lámou, zvažte investici do nějakého doplňku potravin z lékárny, nabídka je velmi široká.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Rajská omáčka

(1 hlasů)

Lasagne

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:03
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat