Nejvíce zbytečné kosmetické prohřešky

Zajímavé je, že i když člověk ví, že by něco rozhodně dělat neměl, stejně ho to v určitých případech neodradí. A v péči o naši pokožku to platí také.

Jakými chybami pleti ubližujete (i když víme, že děláme chybu)?

Jdeme spát neodlíčené

Ano, jsou to sice výjimečné případy (hrozná únava, pozdní návrat domů…), ale stávají se – a platí to i pro případy, kdy obličej jen tak opláchnete, aniž byste jej pečlivě zbavila všech nečistot. Vaše pleť vám ovšem zrovna nepoděkuje. Nenecháváte na ní jen celodenní make-up, ale také mastnotu a špínu, jež se na ni nachytala. A to je spolehlivý způsob jak si zadělat na ucpané póry a další problémy (v těch horších případech i infekce).

Používáme staré kosmetické produkty

Občas si neuvědomujeme, že i líčidla mají něco jako záruční lhůtu. A že jednou za pár měsíců vytáhnout oblíbené stíny může znamenat, že si na obličej nanášíme cosi, co už je dávno zkažené a žluklé. A také plné bakterií, které jsme do přípravku opakovaným používáním zanesly a které se tam za ty roky poměrně nerušeně a vesele množí. A pak se divíme, z čeho máme alergii a vyrážky…

Aplikujeme nový make-up na starý

Občas kvůli úspoře času opravíme nebo vytvoříme nové líčení prostě tak, že je naneseme na to „staré“ z rána. Chyba. Tím totiž spolehlivě zakonzervujeme všechen prach, špínu i mikroby, jež se na naší pleti usídlily. Kromě toho další vrstva make-upu znesnadňuje pokožce dýchání.

Při peelingu jsme až příliš horlivé

Ano, peeling je v péči o pokožku důležitý, ale to neznamená, že bychom si jím měli pleť sedřít. Jeho účelem je odstranit svrchní vrstvo odumřelých kožních buněk, nikoli poškodit ty živé a zdravé. Vždy si proto vybírejte peelingové produkty s velmi jemnou strukturou a na pokožku příliš silně netlačte! Jemnost se v tomto případě opravdu vyplatí.

Nepereme štětce a spol.

Ruku na srdce – kdy jste naposledy vyprala štětce či labutěnky a houbičky, jež při líčení používáte? A opravdu o ně pečujete s železnou pravidelností? To byste totiž rozhodně měla, právě na nich se usazuje mastnota, zbytky líčidel a nejrůznější bakterie, které při dalším použití „vracíme“ zpět na pokožku. Lázeň bychom měly štětcům dopřát alespoň jednou týdně!

Zdroj: brightside.me, womenshealthmag.com






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat