Chce si nechat narůst vousy? Nechte ho, prospějí mu! Jak?

Jak se zdá, do módy se opět vracejí plnovousy. A tak je možné, že i vás partner po jednom zatoužil. A i když vy z toho nejste právě nadšená, věřte, že vousy mohou muži prospět.

Proč byste mu tedy neměla bránit?

1. Vousy jsou skvělou ochranou proti slunečním paprskům

Podle jednoho z posledních výzkumů dokáží vousy zachytit až 90 % škodlivých slunečních paprsků, takže vlastně u vašeho muže snižují riziko rakoviny kůže.

2. Pečují o pokožku

Tedy ne doslova, ale bude-li mít vás partner plnovous, nebude se muset holit, a odpadne tedy jedna zátěž pro jeho pleť. Drobná poranění, záněty vlasového lůžka, zarůstající vousy apod. budou zkrátka minulostí.

3. Vousy chrání pokožku před vysoušením

Vlivy okolního prostředí, které jsou pro pleť většiny z nás poměrně velkou zátěží, pokožku především vysušují. Ale to se mužů s plnovousem netýká. Navíc jejich pokožka profituje z přirozeného mazu, který produkuje a který díky vousům o pleť pečuje.

4. Zabraňují vniknutí nečistot a alergenů do těla

Napadlo vás někdy, proč máme všichni (muži i ženy) v nose chloupky? Mají velmi důležitou úlohu – zachytávat nečistoty a alergeny, které bychom jinak vdechly a dostaly by se nám do těla. A pokud má muž plnovous, tedy pod nosem další bariéru, dostane se mu do těla škodlivých částic mnohem méně.

5. Vypadá díky nim prostě mužně

Nic naplat, vousy jsou čistě mužskou záležitostí, a tak jsou také přirozenou ukázkou maskulinity. Jen si vzpomeňte, kolik známých mužů se zbavilo svých vousů a najednou vypadali jako úplní chlapečci. Logicky to tedy funguje i opačně – pokud si muž nechá vousy narůst, bude působit mužněji. Jen pozor, aby ho plnovous zbytečně nedělal starším.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Kuřecí na slanině

(2 hlasů)

Slaninové brambory

(5 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:26
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:14

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat