Vizitkou každé ženy jsou krásné a upravené nehty

Můžete se snažit udělat sebelepší dojem, ale pokud máte ruce samou záděru, polámané nehty, částečně sloupaný lak, či v nejhorším případě dokonce špínu za nehty, máte smůlu. Poradíme vám, jak pečovat o své ruce, abyste se za ně nemusela stydět a schovávat je pod stůl.

To, jestli se budete pyšnit krásně tvarovanými nehty či nikoli, je z velké části dáno geneticky. Říká se, že tvar nehtů má člověk podobný jako tvar horních předních zubů. Na dědičnost se ale vymlouvat nelze. Celkový dojem při první a třeba velmi důležité schůzce můžou zkazit neupravené nehty, a to už se na genetiku vymlouvat nelze.

Zdravotní problémy

Nehty jsou velmi citlivé na nedostatek vitaminů a minerálů. Nedostatek vitaminů se například projeví větší lámavostí, štěpením nehtů a jejich ztenčení, stejně tak se začnou nehty lámat i při nedostatku vápníku. Nerovný povrch nehtů může způsobit nízká hladina železa.

V dnešní době je na trhu dostatek přípravků a vychytávek, díky nimž lze zamaskovat téměř každý nedostatek.

Profesionální péče

Pokud si na péči o nehty netroufáte, můžete využít služeb profesionální manikérky. Ta vám ošetří nehty, kůžičku okolo nich, ruce a nakonec i nanese lak. Po její péči ani neuvěříte, jak můžou být vaše ruce krásné. Pak už si na to možná troufnete sama. Připravte se však na to, že taková služba něco stojí, a to od pár stokorun až po 1500 Kč, podle toho, jaké služby zvolíte. Manikúra by se měla provádět jednou za 14 dní.

TIP Bety: Pečovat však musíte nejen o nehty, ale o celé ruce. Jak na to, si můžete přečíst ZDE.

Co si můžete u manikérky vybrat?

Standard – manikérka vám nejprve zvláční ruce, poté připraví a upraví kůžičku kolem nehtů, upraví jejich tvar a nakonec je zkrášlí.

P-shine, neboli japonská manikúra – leštění nehtů křemíkovou pastou a speciálními leštiči. P-shine posiluje vlastní nehty, podporuje prokrvení a růst nehtů. Pasta obsahuje tyto hlavní složky: bentonin, jemné parafiny, včelí vosk, glycerin, pantenol, vit. A, E, H provitamin B5.

Konečné zdobení – nakonec vám manikérka nanese vyživující podkladový lak, lak barevný a nakonec krycí. Pokud si budete přát, je možné nehty vyzdobit nejrůznějšími kamínky či samolepkami.

Domácí péče

Pokud se nechcete svěřit do rukou profesionálů a raději si manikúru zkusíte udělat sami

1. Vložte konečky prstů do vlažné mýdlové vody s trochou oleje, aby změkla kůžička a důkladně je omyjte.
2. Upravte tvar nehtů pomocí pilníku, nejlépe papírového, použít můžete i skleněný. V žádném případě však ne kovový. Nehty vždy pilujte jedním směrem, jinak se budou třepit.
3. Kůžičku okolo nehtů natřete odstraňovačem kůžičky, nestříhejte ji, pouze ji zatlačte ke kořeni nehtu dřevěnou nebo umělohmotnou špachtličkou.
4. Natřete kůžičku kolem nehtu speciálním olejem či krémem.
5. Na závěr si nehty přetřete vyživujícím lakem a překryjte jej lakem dekorativním. Po zaschnutí laku si celé ruce a nehty nakrémujte.

Lak na nehty

Lakování se nehty neničí, naopak. Dnešní přípravky je chrání před vlivy vnějšího prostředí. Speciální přípravky dokonce působí proti jejich třepení či lámání.

TIP Bety: Lak nanášejte nejen na nehet, ale rovněž pod něj a poté i na hranu. Tím bude nejen lépe vypadat, ale bude i chráněný.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Rizoto

(1 hlasů)

Lasagne

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00
20 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:39

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat