Chyby při mytí obličeje, které děláte. Kvůli nim vaše pleť stárne rychleji

Mytí obličeje vám může připadat jako ta nejjednodušší věc na světě. Ježe to není tak docela pravda, i tato kosmetická rutina má svá pravidla.

Které zlozvyky dávají pokožce nejvíc zabrat?

Používáte nevhodný produkt

Správný čisticí přípravek by měl zcela odstranit nečistoty a make-up, ale nikoli zbavit vaši pokožku mazu či zdravých buněk. Neměl by být příliš hrubý ani příliš jemný.

Přeháníte to

Myjete si tvář jednou či dvakrát za den? To je v pořádku, ale vícekrát by to bylo zbytečné a v mnoha případech by taková přílišná aktivita způsobovala nadměrnou produkci kožního mazu.

Neumíte odhadnout správnou teplotu vody

To, že studená voda zavírá póry a horká je otevírá, je mýtus. Na odlíčení je nejlepší teplá, ale ne horká voda. Optimální teplota vody vám zaručí ideální vstřebání čisticího přípravku.

Často saháte po peelingu

Pokud se zbavujete odumřelých částeček na pokožce více než dvakrát týdně, děláte chybu a vaše pokožka může být touto aktivitou spíše namáhána než efektivně čištěna.

Urychlujete to

Chcete mít mytí rychle za sebou? Chyba. Speciální T-zónu (oblast čela, nosu a brady) byste měla mýt důkladně. Tvoří se na ní více mazu než jinde, proto je dobré ji nezanedbávat.

Dráždíte pokožku

Mnohé odličovače a čisticí produkty obsahují příliš mnoho parfému, alkoholu a jiných ingrediencí, které narušují přirozenou vnější vrstvu pokožky. Vyhnout byste se měla konzervačním látkám, barvivům a parabenům.

Drhnete tvář ručníkem

Nedělejte to, pokožka při této činnosti opravdu trpí. A hlavně používejte vždy čistý ručník, abyste si nenanesla na pleť i bakterie.

Nanášíte přípravek v nesprávný čas

Nečekejte, dokud vám voda na pokožce zcela uschne, abyste mohla nanést na obličej pěsticí přípravek. Vždy ho aplikujte na vlhkou tvář.

Utrácíte za odličovač

V této oblasti byste měla vsadit na kvalitní přípravek, ale stačí vám jednoduchý přírodní čisticí gel či voda s účinnými látkami, které pleť zbaví nečistot. Investujte spíše do krémů a sér, které zůstanou v pokožce déle než odličovač.

Bojíte se olejových přípravků

Kdysi byly olejové přípravky tabu, byly pokládány za neúčinné a ucpávající póry. To je však minulost. Vyzkoušejte vysoce kvalitní mandlový olej, olej z meruňkových jader, hroznový nebo slunečnicový olej. Budete příjemně překvapena účinkem!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
14 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat