Co je dobré vědět, než si koupíte další »žabky«

Léto je v plném proudu a v horkém počasí je člověk rád, když si toho může obléknout co nejméně. A to platí i pro naše nožky – ani je nemáme chuť zahalovat. A tak se naší oblíbenou obuví stávají žabky. Bohužel pro naše nohy.

Žabky jsou sice ohromě pohodlné, ale upřímně, nepatří k nejzdravější obuvi. Dokonce mohou stát za celou řadou zdravotních potíží. Tak například věděli jste, že…

...jsou bránou pro nejrůznější infekce?

Ulice jsou špinavé, a tak jestliže naše nohy nic nechrání, všechna špína k nim má dokonalý přístup. Včetně bakterií, virů a plísní. A pokud máte na chodidle, prstech u nohou či nártu nějakou oděrku, dostanou se mikroorganismy přímo do vašeho těla.

...zvyšují riziko pádu?

Možná jsou žabky pohodlné, ale nikterak bezpečné. Jejich tvar totiž příliš stability neposkytuje. A tak hrozí mnohem větší pravděpodobnost, že v nich zakopnete, než ve stabilnější obuvi.

...škodí našim patám?

Vzhledem k tomu, že v žabkách našlapujeme na paty mnohem větší silou, významně je namáháme. Přičteme-li k tomu, že vaše paty chrání jen tenký plát pěny, může výlet v žabkách znamenat velmi bolestivou záležitost.

...mohou vést k nepříjemným puchýřům?

Protože jediné, co žabky na vašich chodidlech drží, je tenký pásek mezi palcem a ukazováčkem, je toto místo nebezpečně náchylné k otlakům a puchýřům. Navíc když si je rozedřete, můžete je snadno infikovat špínou z ulice.

…zničí vám prsty?

A když už jsme zmínili palec a ukazováček, nesmíme zapomenout na fakt, že na své prsty při nošení žabek vyvíjíte nepřirozený tlak. Ten může vyústit nejen v jejich bolestivost, ale také deformaci.

...neposkytují potřebnou oporu?

A to nejen vašich chodidlům, ale ani celé vaší postavě. Rovné a navíc tenké podrážky změní držení vašeho těla, takže pokud přemýšlíte, proč vás poslední dobou bolí záda nebo klouby, může to být vaší zálibou v nošení žabek.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat