Meryl Streep: Jako žena musím denně volit kompromis

Herečka Meryl Streep tvrdí, že neustále trpí pocitem provinění vůči svým dětem a mateřským či manželským povinnostem. A to kvůli tomu, že má úspěšnou kariéru v Hollywoodu. Aby se jí mohla věnovat, musela prý denně volit kompromis mezi touhou být dokonalou matkou a manželkou a nutkáním proměňovat se ve filmové postavy. Šestašedesátiletá hvězda ale měla štěstí na obojí, manžela, rodinu a také úžasné filmové role, které jí vynesly tři Oscary.

Navzdory tomu, že už čtyřicet let jde z filmu do filmu, zvládla s manželem Donem Gummerem vychovat čtyři děti, Mamie, Grace, Louisu a Henryho.

„Každý den je svým způsobem kompromis, pokud jste pracující žena. Jsou tu různá očekávání a také pocit viny, který se sám tvoří a je podporován širší veřejností. V každé profesi jsou muži přijímáni s ohledem na rodičovství s úplně jinými měřítky,“ svěřila Meryl listu Sunday Times.

Meryl také cítí morální povinnost chovat se vůči světu a společnosti zodpovědně.

„Všichni máme zodpovědnost za to, co tomuto světu dáváme. Myslím si to opravdu. Chci říct, dokud netrpíte opravdu příšerně ekonomicky a nemusíte udělat něco, čemu nevěříte. Ale to je ekonomická nutnost. Ale někdo jako já, kdo si může vybírat… Nevím, co s tím mám dělat, s tou zodpovědností. Ale vnímám ji. A nebojím se tu reprezentovat New Jersey a také ženy mého věku!“ dodala Streep, která se v New Jersey narodila.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:27
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:12
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:01

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat