Největší vztahové omyly. Umíte se jim vyhnout?

Každý z nás dělá chyby a partnerský život není výjimkou. Ovšem existují omyly, které dokážou vztah spolehlivě pohřbít, a tak je dobré o nich vědět, abychom se jim napříště mohli vyhnout.

Udržovat vztah stojí spoustu úsilí a podílet by se na něm měli oba partneři. I ty dvojice, jež se navenek zdají být úplně ideálními, mají své problémy. Některé ovšem mohou mít pro vztah ničivé následky…

1.    Předpokládat, že jste na „stejné vlně“

Tohle je jedna z největších chyb, kterých se můžete dopustit. A také jedna z nejsnazších. Jsme-li zamilovaní, tak nějak v prvotním opojení předpokládáme, že jsme s partnerem zajedno skoro ve všem. Že jako my touží po domku se zahradou, že chce dvě děti, že zbožňuje psy… Vždyť si přece tolik rozumíme!

Jenže realita může být jiná a vy na ni nebudete připraveni, až s ní budete konfrontováni. Proto je dobré otázky, na nichž vám v životě záleží, naťuknout hned zpočátku. Všechno je o komunikaci, tak komunikujte, komunikujte, komunikujte.

2.    Nikdy se nehádat

Tohle může znít poněkud paradoxně, protože nikdo přece nemiluje hádky. Jenže na druhou stranu, sem tam nějaká ta výměna názorů je přirozená a hlavně zdravá. Pokud se s partnerem nikdy výrazněji nedohadujete, znamená to, že spoustu věcí „dusíte pod pokličkou“ a vlastně nejste jeden k druhému příliš upřímní.

Samozřejmě nikdo nechce, abyste spolu bojovali, křičeli na sebe a házeli po sobě talíře. Ale v klidu si vyříkat názory vztahům jen prospívá. Takže se nebojte nakousnout problém, který vás trápí, a trochu pročistit ve vztahu vzduch.

3.    Nebýt oporou

Možná vás tak úplně nezajímá, co váš partner dělá, pokud se vás to úplně nedotýká, ale přesto byste mu měli vyjádřit svou podporu. Chodí váš partner v neděli hrát fotbal? Alespoň jednou za měsíc se vydejte s ním a pořádně si zafanděte, i když netušíte, co je to offside nebo proč se kope penalta. Zpívá vaše partnerka ve sboru? Pak je na místě chodit na většinu koncertů, ačkoli nejste zrovna nadšenec do chrámové hudby. Vzájemně se podporujte, dávejte si najevo, že jste tu jeden pro druhého i v okamžicích, které se obou dvou nedotýkají.
TIP Bety: Máte trápení s láskou? Byl vám nevěrný? Řešíte krizi ve vztahu? Poraďte se s naší poradkyní na lásku a vztahy Evou!






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat