Malý lexikon kolegů: Sběrač drbů i Jekyll a Hyde. Otestujte ty své!

Pokud pracujete v kolektivu více lidí, určitě jste si všimli, že by se řada z nich klidně dala rozřadit do nejrůznějších kategorií. Zdalipak v některé z následujících poznáte své kolegy?

Kategorie č. 1: Individualista

Spolupráce s několika lidmi vyžaduje umění dělat kompromisy a přizpůsobit se. Jenže vždycky se najde někdo, kdo je sice excelentní pracovník, ale rozhodně ne týmový hráč. Před každým společným projektem má námitku k čemukoli, co někdo navrhne, a velmi rád vysvětluje, proč je ten který návrh špatně (a proč by se to mělo udělat tak, jak chce on nebo ona). V případě jakéhokoli problému, jenž se při práci vyskytne, má v rukávu dlouhé a prakticky nevyvratitelné vysvětlení, proč to v žádném případě nebyla jeho vina.

Kategorie č. 2: Jekyll a Hyde

Zatímco mimo práci je tento kolega úžasný společník, jak s ním přijdete do styku v kanceláři, stane se nepříjemným, nevyzpytatelným a rozhodně ne přátelským. I když na firemním večírku se promění opět v onoho milého kolegu, který vám bude vyprávět, jak se mu s vámi úžasně spolupracuje.

Kategorie č. 3: Nováček, který toho má až nad hlavu

Obvykle nejmladší člen týmu, který se snaží dokázat, že je jeho právoplatným členem, a tak si nabírá víc práce, než často dokáže zvládnout. A kromě toho jej zavalují další prací i ostatní kolegové, protože se ještě nenaučil říkat ne.

Kategorie č. 4: Vedoucí bez vedoucích schopností

Moc milý a oblíbený kolega, který dostal vedoucí úlohu, ale díky své mírné povaze a absenci manažerských či organizačních schopností nedokáže nic rozhodnout ani zařídit. Často nedokáže delegovat práci, a tak se stává, že nestíhá.

Kategorie č. 5: Sběrač drbů

Kolega, který vždycky přiběhne s nějakou zaručenou informací – ať už se týká práce nebo některého z členů vašeho týmu. Tváří se hrozně tajemně, i když vám sděluje něco, co stejně všichni dávno vědí. A protože pro něho nezřídka bývá pravda až moc nudná, neváhá si historky ještě přikrášlit, případně k nim připojit i svůj názor a návrhy na řešení sdělovaných, často ovšem imaginárních, situací…







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat