Nával stresu v práci? Naučte se ho zbavit během chvilky

24.04.2017 | Finance

Známe to všichni – v práci se na nás valí jeden úkol za druhým, do toho se objeví nějaká ta „jobovka“, termíny se nezadržitelně blíží... A vy nestíháte a bojujete s nervozitou, úzkostmi a stresem. Jak se jich v práci zbavit?

Vaše pracoviště nejspíš není tím ideálním místem pro relax, málokdo má to štěstí, že by mohl na hodinku dvě všeho nechat a někde si v klidu meditovat. To prostě v práci nejde.

Jak tedy zatočit s nepříjemnými projevy stresu?

Zklidněte tělo

Stres a nervozita se projevují i na našem těle – většině z nás se začne svírat žaludek, dostaví se nepříjemné křeče... Tak nejprve začněte tím, že odbouráte tuhle nepříjemnou komplikaci. Skvělým prostředkem jsou bylinkové čaje. A po kterých sáhnout? Ideální jsou heřmánek, levandule nebo zázvor. Působí pozitivně nejen na zažívání, ale i na nervy.

Vydýchejte se

Zkusit můžete i uklidnit svou mysl pomocí dechového cvičení. Posaďte se pěkně vzpřímeně a pomalu se nadechujte (nosem) a vydechujte (ústy). Snažte se co nejvíce roztáhnout při nádechu hrudník. Několikrát opakujte.

Vsaďte na vůně

Pokud víte, že vás v práci čeká například stresující schůzka, zkuste se před ní zbavit nervozity pomocí aromatických esenciálních olejů, které nakapete třeba na kapesníček a budete k nim čichat. A které jsou nejvhodnější? Již zmíněná levandule, ale také například ylang ylang nebo citrusy. Mimochodem, pomáhá i parfém s obsahem santalového dřeva – tím se před schůzkou navoňte a budete méně nervózní i v jejím průběhu.

Udělejte si malou přestávku

Ve všem tom shonu a stresu byste si měli najít i chvilku na nějaké rozptýlení. Dojděte si třeba s kolegyní uvařit kávu nebo čaj, a než se bude vařit voda, proberte své obavy a problémy. A nemusíte mluvit ani o nich – prostě si příjemně pokláboste!

Naučte se říkat NE

Především ženy mají pocit, že musejí vyhovět a pomoci každému, kdo jejich pomocnou ruku potřebuje a kdo je o ni požádá. Jenže tomu tak samozřejmě není. To, že někomu uberete stresu a přenesete jej na sebe, přeci není řešení! Myslete více na sebe a nenechte se využívat!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat