Co NIKDY neříkat šéfovi

07.08.2015 | Finance

Ať už je váš šéf přísný nebo naopak „pohodář“, jsou věci, které se mu prostě neříkají. Nemusely by totiž tak úplně prospět vaší kariéře.

Jistě, každý z nás ví, jak se k osobě nadřízeného chovat a jak s ním mluvit, ale přesto existují slova a věty, které automaticky používáme, ačkoli bychom si na ně měli spíš dávat pozor.

O které výrazy se jedná?

„Já nemůžu...“

Pokud po vás šéf něco chce (v rámci vaší pracovní náplně), pak je chybou rovnou házet flintu do žita. Vždy se o věc alespoň pokuste. Nikdo nemá rád lidi, kteří se snadno vzdávají.

„Hm, doufám.“

Ačkoli se zdá, že tím vyjadřujete naději do budoucna, vlastně tím prozrazujete svou nejistotu a nízké sebevědomí. A to není v práci výhoda…

„Ne!“

Pokud na vás nadřízený nežádá něco, co je v rozporu s vaší pracovní náplní, morálními zásadami, nebo dokonce právem, pak není takto razantní odmítnutí nikdy dobrý nápad. O všem se dá jednat.

„To není moje práce.“

Upřímně, pokud po vás šéf něco chce (a nepatří to do kategorií vypsaných výše), tak se to vaší prací stalo. Bohužel. Opět platí – vyjednávat, vyjednávat, vyjednávat.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

54 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:22
34 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:17
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat