Afrodiziaky moderní ženy jsou moc, peníze a inteligence

05.11.2010 | Sex a vztahy

Zapomeňme na ústřice, lanýže a ostré koření. Afrodiziaka moderní doby mají úplně jinou podobu. Podle několika nových studií totiž moderní ženu daleko více přitáhne a vzruší muž, který nejenže ji pozve na lahodné ústřice do noblesní restaurace, ale má také moc, peníze a je velmi bystrý.

„Na evoluční úrovni to znamená, že si mocný muž může dovolit zahrnout ženu dostatečnou ochranou a garantuje jí jídlo a komfortní příbytek,“ vysvětluje profesor psychologie David Buss, proč jsou mocní pánové tak přitažliví, i když fyzicky někdy pokulhávají za průměrem.

Profesor Buss z University of Texas zkoumá ženskou sexualitu z psychologického hlediska řadu let a vydal o ní několik knih. Vyjma moci také zmiňuje afrodiziakální účinek bohatství, potažmo peněz. „Bohatství značí bezpečí. Peníze lze totiž vyměnit za věci, které jsou důležité pro ženskou pohodu, třeba jídlo a ochranu. Či nové boty,“ tvrdí profesor Buss.

A na ženy působí symboly bohatství tak silně, že velký sex-appeal má i muž, který si luxusní auto jen půjčí. Ovšem musí svého „vypůjčeného“ statusu využít rychle, jakmile žena celou hru prokoukne, její touha poklesne.

Oxfordští experti však tvrdí, že ženy nejsou jen primitivní samice toužící po mocném a bohatém muži. Dnešní ženy chtějí vedle sebe muže rovněž inteligentního.

„Inteligence souvisí se ziskem zdrojů. Navíc je dědičná, takže značí dobré geny pro děti,“ vysvětluje závěry oxfordské studie profesor Buss.






Celkem 2 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Valentýnské tousty

(20 hlasů)

Krupicová kaše

(1 hlasů)

Palačinky

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat