Počkat se sexem ve vztahu se vyplatí. Budete mít kvalitnější manželství

V moderní společnosti je naprosto běžné, že se partneři poznávají od počátku randění sexuálně. A než se rozhodnou pro vážné soužití, většinou se v posteli už velmi dobře znají.

Psychologové ale naznačují, že počkat se sexem alespoň nějaký čas se vyplatí víc, než skočit na to hned ze startovní čáry.

Z pozorování více než dvou tisíc manželských dvojic, které provedli psychologové ve spolupráci se společností poskytující poradenství a terapie pro manželské páry, vyplývá, že páry, které spolu začaly spát později, mají kvalitnější manželství v mnoha ohledech.

Páry, které začaly se sexem později, měly vztah o 22 procent stabilnější, byly s kvalitou vztahu spokojenější o 20 procent víc, měli kvalitnější sex o 15 procent a komunikace s partnerem byla kvalitnější o dvanáct procent. (Čtěte také: Milování po ránu. Proč jej muži milují a ženy nenávidí?)

Ale čekat se sexem až po svatbě se také nevyplácí. Počkat jistý čas, ale zároveň vyzkoušet sex s partnerem před uzavřením manželství je nejvýhodnější, tato varianta měla až o polovinu silnější vliv na pozitivní vlastnosti vztahu.

Většina podobných výzkumů se zaměřuje na individuální zkušenosti, ale nikoli na načasování ve vztahu. My jsme skutečně zjistili, že ti, kteří počkali se sexem, byli šťastnější ve vztahu právě s ohledem na sex. Myslím, že je to proto, že se ti dva naučí nejdříve o všem hovořit a řešit problémy,“ tvrdí autor studie profesor Dean Busby z Brigham Young University.
 







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Pečená vejce s pažitkou

(20 hlasů)

Frittata s hráškem

(21 hlasů)

Dušené houby na toastu

(25 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

15 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
8 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat