Ach jo, už zase chce sex...

Tak pokud vás už nějakou dobu napadá právě tahle myšlenka pokaždé, když partner naznačí, že by se s vámi rád pomiloval, je možná na čase se zamyslet, co za vaší nechutí k sexu stojí.

Co všechno může snížit ženské libido?

1. Stres/únava

Většina žen musí být psychicky i fyzicky „v pohodě“, aby je sex opravdu bavil. Jenže když řešíte tisíc problémů v práci, do toho děti a domácnost, okolo deváté večer už jen stěží udržíte otevřené oči, nezdá se milování jako nejlepší nápad na světě. Je to přeci jen fyzická aktivita, která navíc vyžaduje soustředění, aby se proměnila ve slast a rozkoš. Dlouhodobý stres a únava jsou zkrátka spolehlivými zabijáky chuti na sex.

2. Antikoncepce/léky

Léčiva, jež užíváte, včetně některých druhů hormonální antikoncepce, si mohou s vaším libidem také nepěkně pohrát. Týká se to například antidepresiv, ale i některých dalších psychofarmak, určitých druhů antibiotik nebo chemoterapeutik a dalších. Pokud pojmete podezření, že právě pilulky mohou být příčinou vaší nechuti na sex, nestyďte se svěřit lékaři! Změní vám léky nebo upraví dávku.

3. Nuda v posteli

Možná je ale na čase přiznat si, že už po letech stereotypu netoužíte po milování s partnerem proto, že se jaksi nudíte. Pamatujte, že na experimentování a objevování nových možností v sexu není nikdy pozdě! Možná i váš partner to cítí podobně, a tak bude z nových obzorů nadšený!

4. Dieta

Jestliže jste se rozhodla pro nějakou drastickou dietu, vaše tělo prožívá docela velký šok. A všechnu energii věnuje úplně jiným aktivitám, než je chuť na sex. Možná vám kvůli dietě chybějí určité živiny a sníženým libidem vám to organismus dává najevo. Zkuste „přeřadit“ na jiný způsob hubnutí!

5. Alkohol

Je to paradox – alkoholické nápoje sice pomáhají k uvolnění a odbourání zábran, ale stačí kapička navíc a je po libidu. Většina žen má totiž při vyšší konzumaci alkoholických nápojů tendenci upadat do depresivní nálady a lítosti, jejich mozek zaměstnávají úplně jiné myšlenky než na milování. Takže pozor, abyste to nepřehnala – sklenička dvě pro dobrou náladu je dobrý nápad, ale celá lahev vám příjemné milování rozhodně nezaručí...







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00
20 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:39

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat