Osahávání na veřejnosti? Tyhle doteky vzbuzují pohoršení!

Láska kvete v každém věku a při všech příležitostech. Jenže ve společnosti jiných lidí by se měla trochu krotit. Zvlášť co se týče ošmatlávání. Co by si partneři a milenci měli nechat do soukromí? Tenhle odstrašující případ vás vyděsí k smrti!

„O minulém víkendu jsem byla na svatbě, které se v roli svatebních hostů zúčastnil zvláštní, asi pětačtyřicetiletý pár,“ napsala do redakce čtenářka Beáta s tím, že na tuhle dvojici nevzpomíná moc dobře.

„On měl pořád takové trapné řeči a v nejnevhodnější čas sem tam utrousil nějaký sexistický vtípek plný sprostých slov. To bych možná ještě brala, ale to jeho chování, to doteď nepochopím,“ popisuje Beáta, která dle svých slov není nějaká puritánka.

Když je máš, tak je ukaž…

Pán třeba přišel ke svojí manželce, sáhnul ji přede všemi na prsa, nazdvihnul je a na celý sál prohlásil, že sice už dávno nejsou takové jako dřív, ale jelikož mu stále přetékají z ruky, má je rád. A jedno prso vyndal z podprsenky jako důkaz! Beáta a ostatní se to snažili brát s nadhledem, jenže čeho je moc, toho je příliš. Podobný „vtípek“ se za půl hodiny – a v jiné verzi – opakoval.

Jsou lidi a lidi

„Samé šmatlání po stehnech nebo v rozkroku, až to ostatním hostům i obsluhujícímu personálu bylo nepříjemné. Do toho ty řeči, které se ve většině případů vztahovaly na sex, orální sex i anální sex… Bylo to hrozné,“ krčí rameny čtenářka, kterou prý v této souvislosti napadlo, jestli existuje nějaká hranice pro doteky na veřejnosti. „Co je považováno za milé gesto a co už je společensky nepřijatelné?“ ptá se.

Tak, je to asi takhle…

Když to někdo přežene s alkoholem a navíc patří k těm, kdo si myslí, že si pozornost získá oplzlými hláškami, nějaké napomenutí ho nejspíš neodradí. Smutnější je možná to, že manželka je na takové chování ze strany svého partnera evidentně zvyklá. Hrozný příběh…

Zákony slušného chování

Něco podobného se ovšem, i když v mnohem menší míře, může stát komukoli, ale nejohroženější skupinou jsou ti, kdo mají novou známost. Britská sexuoložka Tracey Cox má takovou teorii.

„Varování pro všechny, kdo odhalí radost z dotýkání: dávejte si pozor na míru. Zvlášť na počátku vztahu se projevují sklony k přehnané náruživosti,“ apeluje na všechny zamilované, kteří se chystají na společenské akce.

„Většina z nás si před každým dotekem partnera na veřejnosti podvědomě ověří jeho přiměřenost. Přiměřeným veřejným dotekem je objetí kolem pasu. Nebo polibek. Nepřiměřeným, vyhrazeným pro soukromí, je například sáhnutí pod oblečení,“ vyjmenovává odbornice překročení únosné hranice ve své knize Superflirt.

Milujete se? Takhle se to pozná!

Zároveň však dodává, že existuje spousta doteků, které leží tak nějak mezi hranicemi, záleží na ražení a zvyklostech jednotlivce či páru, fázi daného vztahu, na všeobecném postoji k tělesnému kontaktu a na prostředí. Každopádně ošmatlávání a jeho míra hodně vypovídá o tom, jaké city k sobě s partnerem chováte.

„Paradoxem je, že čím méně okázalejší je chování páru na veřejnosti, tím pevnější bývá jeho pouto. Partneři, kteří se k sobě v tomto směru moc nemají, mají menší potřebu dokazovat lásku sobě i okolí a obvykle platí, že čím déle jsou lidé spolu, tím lépe spolu dovedou komunikovat,“ dál vysvětluje Tracey Cox s tím, že dlouhodobí partneři si umějí projevovat náklonnost pestrou škálou méně nápadných gest a signálů.

Někdy postačí pohled, takže nemá význam žárlit na páry, které na veřejnosti cukrují o sto šest,“ uzavírá.

A co vy? Co si ve společnosti jiných lidí dovolíte vy?







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat