Proč muži pořád chtějí sex?!

Sex jako mechanická činnost připomínající píst? Tak jednoznačně prostý postoj muži k milování nemají! Je to pro ně víc, než jen plytké zasouvání penisu. Což vysvětluje, proč si tak často pletou romantiku se sexuálními choutkami. Kdo to potvrzuje?

Ženy muže mnohdy považují za složitá stvoření, přičemž opak je pravdou. V podstatě jsou to bytosti s velmi jednoduchými přáními a touhami, pro něž je sex velmi důležitou položkou. Jak moc zásadní? Můžete hádat…

Základní lidská potřeba

Britská sexuoložka Tracey Cox apeluje, že sex je pro muže formou dávání a způsobem, jak být přijat fyzicky i psychicky. Proto to nejhorší, co můžete udělat, je odmítnout svého partnera tak, že dotyčný získá dojem nepotřebnosti nejen fyzické, ale i kolegiální a přátelské. Psychologové proto doporučují vyjadřovat svoji momentální nechuť k sexu přesně.

Úkol ženy? Odmítat s citem!

„Miláčku, dnes mi není dobře, můžeme to odložit? Nevadí, když si jen sedneme k filmu a budeme spolu?“ (Poslední věta naznačuje, že sex sice ne, ale aktivní přítomnost partnera ano. Rozhodně nevyjadřujete, že protějšek nemáte ráda a nechcete ho jako takového.) Chytrý pochopí, hloupý možná ne. Anebo že by šlo ještě o něco jiného? No jéje!

Zmíněná sexuoložka se pro britský deník Daily Mail zmínila i o tom, že vzhledem k tomu, že nejsou někteří muži tak upovídaní, vyjadřují svoje emoce právě přes sex, který považují za prostředek ukázky svojí lásky a blízkosti k vám. Není to tedy pouze potřeba dostat se vám do kalhotek a ulevit si, i když to někdy možná tak vypadá.

Výrazový prostředek nastavený přírodou

„Když muž chce říct ‚miluji tě‘, doopravdy může navrhnout sex. Pokud se cítí oslabený z práce, milování s vámi mu také umožní cítit se dobře a mužně,“ dál vysvětluje Tracey Cox s tím, že v případě jakékoli oslabenosti, a popřípadě i únavy nebo osobního selhání, pánové „sahají“ po dobití baterek – sexu. Což se trochu odlišuje od starého známého (a ženského způsobu).

Zvyšování pánské hodnoty

„Já to mám právě obráceně. Když se mi nedaří v práci, nebo jsem unavená, sex odmítám,“ říká devětadvacetiletá Klára, která tak trochu potvrzuje teorii o rozdílnosti pohlaví. Ženy v těžkých chvílích touží po nezištném utěšení, muži po uchlácholení sexem. A z toho většinou vznikají ona nedorozumění.

Mars versus Venuše

Rada odborníků proto zní: Nechcete-li se s partnerem odcizit, snažte se pochopit, že pánové méně mluví, ale víc konají. Milování je prostředkem jejich komunikace s vámi. Když jsou intimně nevybití, cítí se nemilovaně, zanedbaně a nerespektovaně.

Skvěle to vystihuje německý spisovatel Hauke Brost, který říká, že „žádný muž nikdy neopustil ženu kvůli tomu, že chtěla příliš mnoho sexu. Existuje ovšem mnoho mužů, kteří své ženy opustili kvůli tomu, že ony chtěly sexu málo“.

Tenhle odborník na mužskou duši zároveň potvrzuje, že pokaždé, když chcete se svým partnerem spát, cítí se dobře. A to i tehdy, když sám nemá chuť. Doopravdy ten váš odmítá?

Jak udělat muže šťastným?

„Nenechte se odradit. Vy jeho pocit blaha nezvyšujete pouze prostřednictvím sexu, ale už jen tím, že třeba jen předstíráte, že na něj máte chuť,“ uvedl ve své příručce Jak pochopit muže. A jaká že je optimální frekvence? No, týden má sedm dní a muži v každý ten den potřebují vědět, jak jsou skvělí…

A znamená sex pro vás? Potěšení? Nutnost? Báječné chvilky?







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat