Nejlepší den pro sex? Je to čtvrtek! Víme, proč

Ne každý den v týdnu se hodí pro sex tolik, jako čtvrtek a pro nacházení lásky a vzplanutí citů tak, jako středa. Podle londýnských expertů specializujících se na organizační psychologii, to prý vychází z biorytmů člověka i chodu společnosti a každý den v týdnu je podle nich nejvhodnější pro jinou aktivitu.

Pondělí

Na začátku týdne – v pondělí – by se lidé měli vyhýbat kupříkladu všem zátěžím a stresům. Podle zdravotnických studií totiž v pondělí umírá o 20 procent více lidí na infarkt srdce. A to jednak proto, že se vracíme do práce po prohýřeném víkendu, ale dostavuje se také nával povinností a pracovního stresu. Proto se pondělí nejvíce hodí pro meditaci, relaxaci, odpočinek a nenáročný sport.

Úterý

Nejlepší pro sestavení pracovních úkolů je úterý, kdy jsme nejproduktivnější. V tento den dominanci přebírá levá část mozku – racionální – a jsme nejlépe připraveni pro rutinu a světské povinnosti.

Středa

Ve středu je dobré si hledat lásku, stanovit první rande. Má to výhodu i proto, že si člověk může po prvním rande dát ve čtvrtek pauzu a v pátek – na začátku víkendu – vyrazit na rande druhé. Když naopak první rande za moc nestojí, do pátku se dá domluvit s přáteli na večírku či jízdě po klubech pro zlepšení nálady. Ve středu jsou také šéfové nejochotnější zvyšovat platy.

Čtvrtek

Ve čtvrtek je ideální čas pro sex. Maxima dosáhly stresové hormony – zvláště kortizol, stimulující vylučování pohlavních hormonů. Nejlepší je sex po ránu, kdy je hladina testosteronu u mužů a estrogenu u žen asi pětkrát vyšší.

Pátek

V pátek se ideálně přestává s kouřením, protože o víkendu se lépe zvládají první návaly abstinenčních příznaků. A navíc jsou naše síly a odhodlání první dny nejsilnější. Rozhodně není dobré dělat v pátek velké plány a brát si předsevzetí, protože je psychika jinak unavená.

Sobota

V sobotu je nejlepší porodit dítě, neboť sobotní zrozenci jsou velmi úspěšní, mezi slavnými politiky je nejvíce těch, kteří se narodili právě v sobotu.

Neděle

V neděli je nejlepší si pospat a pak vyrazit na oběd do restaurace či ke známým. Rozhodně se vyplatí nevařit, protože příprava nedělního oběda je velmi stresující a navíc kazí dojem z konce víkendu. Snazší je po jídle umýt nádobí, než ztratit dopoledne vařením.
TIP Bety: Máte trápení s láskou? Nevíte, jak získat toho pravého? Poraďte se s naší poradkyní na lásku a vztahy Evou!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

87 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
139 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat