Erotická meditace. Jak prohloubit oboustranný pocit intimity?

23.03.2017 | Sex a vztahy

Propojení, mystika, blaženost, posvátnost, partnerské a milenecké souznění. Chcete to konečně zažít? Prohlubte oboustranný pocit intimity erotickou meditací. Otevře vaše srdce a rozproudí pozitivní energie.

Když pražský Sexuologický ústav podrobil drobnohledu 805 mužů a 800 žen ve věku 35–65 let, ukázalo se, že nejčastěji lidé přiřazují spokojenost se svým sexuálním životem na stupnici číslo sedm (z devíti nabízených). Hojně je však zastoupena i pětka a nižší stupně žebříčku. Čím to?

Že by roli hrál sexuální nesoulad nebo neochota partnera naslouchat potřebám svého protějšku? Příčin může být několik, ovšem Češi za nejdůležitější aspekty fungujícího milostného a partnerského vztahu považují psychickou pohodu a otevřenou komunikaci. Obojího se dá dosáhnout jistou erotickou meditací, kterou doporučuje Cassandra Lorius, britská homeopatka a sexuoložka se specializací na párovou terapii a zároveň odbornice na tantru a východní spiritualitu

Místo prázdnoty sladění

Nejdříve je nutná malá příprava. Pokaždé, když budete mít náladu nebo když si vzpomenete, oceňte partnera za všechny hezké a potřebné věci, které dělá pro vás, pro rodinu i ostatní lidi. Zdůrazněte mu, co se vám na něm líbí. Proč? Tento přístup do vašeho vztahu přinese mnohem víc, než když se budete soustředit pouze na nedostatky. V podstatě platí, že čím víc budete reagovat na partnerovy pěkné, pozitivní stránky, tím spíš se budete chovat vřele, přátelsky a láskyplně.

Co způsobí maličkosti?

Můžete to udělat dotykem, slovy, milými pohledy nebo třeba vzkazy na ledničce. Jeho požádejte o to samé. V průběhu dvou týdnů se snažte chovat se k sobě hezky. Jeden druhému vařte kávu, nabídněte masáž chodidel, napusťte vanu a prostě jen buďte spolu, otevřete srdce a prožívejte empatii, soucítění a lásku.

Sexuální alchymie

Vnímejte partnerovy pěkné vlastnosti a darujte mu to nejdůležitější, co právě teď oba potřebujete – dar přítomnosti. Soustřeďte se na to, co říká, nechte telefon telefonem a televizi televizí. Po uplynutí dvou týdnů s nádechem romantiky proveďte erotickou meditaci na prohloubení oboustranného pocitu intimity. Předem informujte partnera, že tohle milování (cvičení) bude tak trochu jiné.

Až vám partner bude hladit tvář a vlasy, plně se soustřeďte na jeho dotyky. Představujte si, že s nimi splýváte. To samé proveďte i při líbání, vizualizujte si, jak jeho láska prostupuje vaším tělem.

Léčivá síla přítomnosti

„Pomocí dechu a láskyplných pohledů se propojte s partnerovým srdečním centrem nebo si představte, jak mezi vašimi srdci proudí vzájemná energie. Až vás obejme, přistupte na myšlenku, že jste spolu stulení v zámotku lásky. Vdechujte dech toho druhého, vyživujte jím svou životní sílu,“ doporučuje Cassandra Lorius. Při vzrušení se soustřeďte na svůj dech a dýchejte pomalu, zhluboka, ať se vaše vzrušení prohloubí.

Splynutí duší

V momentě, kdy se partner začne věnovat vašemu klínu, stahujte svaly pánevního dna. Uvědomte si své ženství. Jakmile ucítíte, jak se vzrušení stupňuje, začněte přesunovat energii z genitální oblasti nahoru podél páteře (jedná se o ústřední energetickou dráhu). Přímo při pohlavním styku nevnímejte jen fyzično, ale objevte rozkoš až v srdci. Jakmile si ji uvědomíte a v mysli zhmotníte, zaplaví vás radost.

Tento pocit ještě zesilte a následně rozvlňte tuto pozitivní energii až do temene. Tím prožijete blaženost. Vydechněte a nechte se unášet okamžikem. Cvičení provádějte podle potřeby – pokud možno s čistou hlavou. Problémy nechte za dveřmi ložnice.

Trápí vás nedostatek sebevědomí, máte pocit, že vaše tělo není takové, jaké byste si představovali, bojujete neúspěšně s některými problematickými partiemi? Jste nešťastní v partnerství, v sexu, máte pocit, že jste na světě úplně sami a nikdo vám nerozumí?

Pak právě vám je určena poradna Enja, kde vám přední čeští odborníci pomohou najít odpovědi na otázky a potíže, které vás trápí.

Položte svůj dotaz Enje již dnes!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Nový horoskop Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat