Manželství dělá pevným objímání a mazlení, nikoli sex

Většina žen se obává, že když poleví ve frekvenci souloží se svým manželem, ohrozí tak svůj vztah. Jenže ačkoli je sex ve vztahu skutečně velmi důležitý, problém při polevení ve frekvencích souloží tkví jinde.

Ženy totiž většinou omezí také fyzický kontakt v podobě objímání, mazlení a líbání. A tam nastává problém. Muži totiž potřebují i nesexuální intimitu, aby ve vztahu vydrželi.

Podle nové německé studie je skutečně frekvence fyzických kontaktů v podobě objímání a hlazení mnohem lepším prediktorem kvality vztahu než frekvence souloží. Čím méně objímání, tím je vztah křehčí a více ohrožen. A nepomůže ani to, že se v něm jinak dost souloží.

„Objímání neposkytuje jen smyslné potěšení, ale také pocit pohodlí, bezpeční a společnosti, které jsou pro vztah stejně důležité jako sex,“ tvrdí doktorka Paula Hallová z Hamburku.

Sex je sice podstatný, ale pokud je to jediný fyzický kontakt ve vztahu, zvyšuje emocionální napětí.

„Výhodou nesexuální intimity je, že se při ní páry většinou otevírají a hovoří ochotně o svých emocích. Zatímco, když je jediným fyzickým kontaktem sex, páry vnímající emocionální otevřenost jako problém vyhledávají sex jako snahu sblížit se. Ale časem jim začne jistá úroveň intimity chybět,“ dodala Hallová.

Hlazení a objímání navíc podporuje mozek k produkci hormonu oxytocinu, který v člověku vzbuzuje pocit sounáležitosti, propojenosti a blízkosti. To vše sílu vztahu podporuje.
TIP Bety: Máte trápení s láskou? Nevíte, jak získat toho pravého? Poraďte se s naší poradkyní na lásku a vztahy Evou!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
19 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
87 Příspěvků
Poslední příspěvek 1.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat