Misionářskou polohou k početí dítěte

Počít miminko při prvním pokusu je v dnešní době spíše zázrak, než běžná praxe. Jak jít tomuto zázraku naproti?

Šance na početí se zvyšuje, pokud oba partneři při souloži dosáhnou orgasmu a žalud ejakuluje v oblasti děložního čípku. Nejhlubší penetrace dosahuje muž při misionářské poloze a také poloze zezadu na pejska. To jsou pak podle odborníků z Francie a Ohia, kteří zkoumali úspěch početí při různých polohách, dvě nejúspěšnější při snaze otěhotnět. Poloha zezadu na pejska je ještě o něco lepší, protože špička žaludu se dostává až za zadní část čípku (1).

Nicméně lidé můžou otěhotnět i při jiných polohách a nezřídka se stává, že k početí dojde – pokud je dvojice velmi plodná – i při ejakulaci na začátek vagíny. Páry, které ale mají problémy, by měly využít zmíněné dvě polohy a ženy pak patnáct minut nevstávat. Gravitace totiž líným spermiím brání v cestě do dělohy.

Výzkumy (2) francouzských odborníků z CMC Beau Soleil, v jejich rámci sledovali pomocí magnetické rezonance cestu ejakulátu při různých polohách, naznačují, že právě misionářská poloha a poloha zezadu na pejska jsou pro početí nejvýhodnější.

Vítaná pomoc: Orgasmus!

Párům majícím problémy s početím může také pomoci, když začnou dbát při souloži více na uspokojení ženy. Ta v sobě totiž po orgasmu udrží více ejakulátu a usnadní jeho průnik děložním čípkem do vaginy. Šance na početí se přitom u ženy, která při souloži vyvrcholí, zvýší o patnáct procent (3).

Vědci (3) z irského Corku po dva měsíce sledovali několik žen, které měly problémy s početím. U těch, které při oplodnění dosáhly orgasmu, se výrazně zvýšila úspěšnost otěhotnění. A to i tehdy, když si žena přivodila orgasmus sama a zavedla ejakulát do vagíny pomocí inseminačních pomůcek. „Náš experimentální výzkum pak dokázal, že po dosažení orgasmu žena do sebe nasála a udržela v sobě více semene než v případě bez orgasmu,“ tvrdí vědci z Univerzity v Corku. „Myslím, že máme důkaz pro koncept orgasmu u ženy jako stimulantu početí,“ dodal profesor Robert King, který výzkum vedl.

Zdroj: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7399901/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5909857/, (3) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1315646/






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat