Zatočte s protivnou žárlivostí

03.06.2020 | Sex a vztahy

Žárlivost je protivný pocit, kterému se ale člověk sotva ubrání. Můžete se ale naučit lépe žárlivost zpracovat.

Pokud se vám v hlavě ten nepříjemný pocit žárlivosti jednou usadí, bohužel se ho jen těžko budete zbavovat. Dokonce ani s racionálním myšlením se potom dotyčné žárlivé osobě většinou nepodaří ho zpracovat. A otázka, kterou si pak musíte položit je, zda je vaše žárlivost oprávněná, nebo není. A jak s žárlivostí zacházet? Máme pro vás čtyři typické důvody k žárlivosti a také rady, jak se v takových situacích zachovat.

Jste prostě trochu podezřívavý člověk

Každý přichází do nového vztahu s vlastními předchozími zkušenostmi, ze kterých může pak plynout nejistota a nízké sebevědomí. Důležité ale je o stupni své žárlivosti s partnerem mluvit s předstihem, nikoli až když pohár vaší žárlivosti přeteče a vy bouchnete. Pokuste se stále druhému důvěřovat, tak jak to očekáváte od něj. Pokud se přesto stále v pro vás těžkých situacích ocitá, nebo je dokonce vyhledává, pak ho upozorněte klidně hned. Buďte k sobě samým ale dostatečně kritičtí. Pokud se cítíte ohroženě, pokud váš partner sedí v kanceláři s jinou ženou, nebo když si v autobuse vedle jiné ženy sedne, zašla vaše žárlivost příliš daleko. 

Jeho ex je jeho nejlepší přítelkyně

Ačkoli mnoho lidí se svými expartnery dále kamarádí, může se vám to zdát zvláštní, a to hlavně tehdy, pokud sami jste spíše vyznavačem „konec a tlustá čára“. Pokud ženě, která pro něj kdysi znamenala něco víc, teď věnuje svůj čas, je žárlivost předprogramovaná. Vzpomeňte si ale na to, že z nějakého dobrého důvodu je teď vaším přítelem. Nechte si vysvětlit, proč se s ní chce dál stýkat, a pokud je všechno logické, pak mějte důvěru a pochopení.

Flirtuje s jinými

Teď jste ho nebo ji odhalili! Nachytali jste svého partnera, jak šeptá jiné ženě do ucha. V kavárně. Možná je to celé nevinné, ale proč má tedy svoji ruku na jeho? A ty jejich pohledy jsou dost výmluvné. Když je situace jasná, je přímá konfrontace nejlepší volba. Pokud nedokáže situaci věrohodně vysvětlit a zaplétá se do lží, víte na čem jste. Pak záleží už jen na vás, zda chcete o vztah bojovat nebo zda je narušení důvěry tak velké, že pokračovat nemá cenu.

Byl nevěrný už dříve

Pokud byl nevěrný už jednou, nebo dokonce víckrát, ať už vám nebo vaší předchůdkyni, pak je asi zvýšená opatrnost na místě. Pak můžete žárlit i v jinak nevinných situacích. Jestliže byl nevěrný v předchozích vztazích, nechte si přesně vysvětlit, proč. A společně promyslete, jak zabránit tomu, aby k tomu ve vašem vztahu nedošlo. Domluvte si jasná pravidla a také to, že jejich porušení nebudete akceptovat. Pokud jste podvedená byla vy a dala mu druhou šanci, měla byste nechat minulost spát. I zde samozřejmě pomůže si o důvodech nevěry promluvit a stanovit jasná pravidla.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat