Mužský ejakulát ženám vyloženě prospívá

Ejakulát. Lepí, někdy zvláštně zapáchá a chutná jako popelník plný nedopalků. I přes to všechno se vyplatí s ním vyjednávat o vlastním fyzickém a psychickém zdraví. Co všechno se stane, když ho přestanete odmítat?

Pánský ejakulát v ženách vyvolává rozporuplné reakce. Výměšek pohlavních žláz muže, samce, některé nenávidí. Jiné milují jeho strukturu, význam i chuť, která je za běžných okolností mírně slanější, přičemž kdekdo ji přirovnává k sýru. Pokud muž kouří, pije alkohol a kávu či užívá nějaké léky, je spíš hořká (1). I z tohoto důvodu je otázka, zda „spolknout“ nebo „vyplivnout“ , stále tolik frekventovaná. Na obranu ejakulátu se však sluší říct, že na ženský organismus má blahodárné účinky, a to hned v několika směrech (2).

Kvalitnější spánek

Ve spermatu je k mání melatonin, což je chemická látka, která vyvolává spánek a přispívá k relaxaci. Jakmile ejakulát vstoupí do krevního řečiště, zapůsobí jako přírodní sedativum – tentokrát však bez vedlejších účinků (2).

Doplněk stravy

Každý den by člověk měl sledovat doporučené množství vitaminů a minerálů. Potrpíte si na ty z lékárny? Věřte, že máte i jiné možnosti. V jedné lžičce spermatu je více než 200 bílkovin a dalších užitečných položek, včetně vitaminu C, vápníku, chloru, kyseliny citronové, fruktózy, kyseliny mléčné, hořčíku, sodíku, dusíku, vitaminu B12, fosforu, draslíku a zinku, o kterém je známo, že pozitivně ovlivňuje kvalitu pleti. I proto si některé ženy sekret mužských pohlavních žláz nanášejí jako celoobličejovou masku (2).

Prostředek proti splínům

Studie (3) ze Státní univerzity v New Yorku prokázala, že ženy, které sperma přijímají ústy či vaginou, jsou méně napjaté a v depresi. Vědci proto hlásají, že semeno obsahuje (4) několik hormonů měnících náladu, včetně testosteronu, estrogenu, prolaktinu a několika různých prostaglandinů, z nichž některé byly dokonce nalezeny v ženské krvi během několika hodin po souloži.

Snížení rizika potratu

Ze studie (5) nizozemských vědců vyplývá, že ty milenky, které přijímají mužovo sperma během těhotenství, snižují riziko předčasného porodu, potratu a výskytu preeklampsie coby těhotenské komplikace. Jelikož sperma nabízí i řadu antioxidantů, působí jako tlumič infekcí (4). Bohužel, někdo na ejakulát může být alergický (6). Příznaky se většinou dostaví do 30 minut od kontaktu. Řeč je o svědění, zarudnutí, otocích, potížích s dýcháním a kopřivce. Snad se vás to netýká…

Zdroj: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6413048/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3001146/, (3) www.newscientist.com/article/dn2457-semen-acts-as-an-anti-depressant/, (4) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3116428/, (5) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/12320290/, (6) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26490774/







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

20 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:54
9 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:59

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat