Mrkev má zaostřeno i do pánských trenýrek

Počet spermií v západním světě klesá, a to kvůli špatnému životnímu stylu, včetně stravy, nedostatku pohybu, konzumace alkoholu, kouření a stresu. Mnoho mužů má tak sníženou šanci na to, aby se stali otcem. Naštěstí je tu jedna známá zelenina, která množství spermií navyšuje a zároveň zlepšuje jejich pohyblivost!

Spermie to vůbec nemá lehké. K tomu, aby oplodnila vajíčko, musí plavat správným směrem a urazit velký kus cesty, který je asi 1000násobek její vlastní délky. Ani tak není zaručené, že se jí podaří splnit svoji misi, neboť je neustále vystavována různým chemikáliím, které mají negativní vliv na mužskou plodnost. Je tu však jedna dobrá zpráva, která muže a jejich partnerky toužící po miminku zaručeně potěší.

Co na talíři, to v trenkách

Studie potvrdily, že obecně mnoho žlutého a oranžového ovoce a zeleniny zlepšuje pánskou fertilitu. Zvlášť jedna rostlina z čeledi miříkovitých je považována za zázrak. Jedná se o mrkev! Vědci z Harvardovy univerzity si totiž stojí za tím, že rozhodně podporuje množství spermií a jejich pohyblivost.

Ten, kdo tuto oblíbenou zeleninu konzumuje, dělá jedině dobře. Její síla se připisuje pigmentům zvaným karotenoidy, a to včetně betakarotenu, který tělo přeměňuje na vitamin A. Není tajemstvím, že betakaroten patří mezi antioxidanty pomáhající při neutralizaci volných radikálů.

Ideální množství a úprava

Pokud si potrpíte na čísla, věřte, že mrkev zvyšuje výkon pánských „ocásků“ o 6,5 – 8 %. Podobné, leč o trochu menší účinky, poskytují i sladké brambory a meloun. Mrkev však hraje prim. Kromě pozitivního vlivu na spermie pomáhá snižovat hladinu špatného cholesterolu a tím brání problémům se srdcem. V neposlední řadě snižuje riziko srdečního záchvatů, mrtvice a infarktu. Je třeba zmínit i to, že uvolňuje napětí v cévách, čímž přispívá ke zvýšení průtoku krve. A kolik jí vlastně jíst? S množstvím to příliš nepřehánějte.

Jak ještě víc zvýšit šanci na miminko?

Zvýšená konzumace mrkve může způsobit změnu barvy pleti, za což může již zmíněný betakaroten. Setkat se něčím takovým lze v případě, že si dopřejete asi tak 10 mrkví denně po dobu více než dvou týdnů. Za optimální se tak považuje jeden až pět kusů, přitom nejlepší možností je zeleninu povařit a podávat ji s tukem.

Ten, komu záleží na kvalitě spermií, by se zároveň měl vyvarovat napětí. Bylo totiž zjištěno, že psychologický stres ovlivňuje nejen koncentraci spermií, ale i jejich vzhled a schopnost oplodnit vajíčko, což zase hlásají vědci z Kolumbijské univerzity z New Yorku.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

17 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:52
190 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:49
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:18

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat