Časté milování zvyšuje šanci na otěhotnění

Otěhotnět na první pokus? To by se vám líbilo, usmívají se gynekologové! U některých párů takové „zadělávání“ na miminko může trvat déle. A vědci to dokonce i spočítali. Kolik vás čeká intimních chvilek, než vám těhotenský test ukáže pozitivní výsledek?

Udává se, že problém s početím má v dnešní době jeden z osmi párů, což je docela šokující. Naštěstí existují určité faktory, které mohou šance na těhotenství zvýšit. Mezi ty patří třeba spermie z druhé ejakulace. Ty jsou podle vědců zdravější a také se svižněji pohybují. Muž by tedy během jednoho milostného setkání (ideálně v průběhu 60 minut) měl vyvrcholit dvakrát. Pokud chcete otěhotnět rychleji, je zároveň důležité vědět, kdy a jak často mít sex. A tady už to začíná být poměrně zajímavé.

Vědecky podložená frekvence

Časté milování během plodného období zvyšuje na otěhotnění. Jedna z nejnovějších studií naznačuje, že páry mají sex v průměru 78krát, než konečně dosáhnou pozitivního výsledku. Toto číslo je rozloženo na 158 dní nebo přibližně 6 měsíců. Podle všeho se páry, které touží po miminku, milují v průměru 13krát měsíčně. Ovšem všechno má svá pro a proti. Častější sex není tak příjemný, jak by se možná zdálo.

Mnoho párů připouští, že se z milování vytrácí jiskra a radost, naopak ubývá spontánnosti, neboť se hlídá ovulace a plodné dny. To vše je spojeno s tlakem na výkon, přesně danými časy a pochopitelně i stresem. Tento proces si však lze zjednodušit – tedy aspoň trochu.

Ten nejlepší čas v měsíci

Znáte nejzásadnější zákon? „Úrodné okno“ se objevuje pět dní před ovulací a v den ovulace. Právě tehdy je nejvyšší pravděpodobnost početí, pokud máte sex dva až tři dny těsně před ovulací a právě v den ovulace. Vaječník uvolňuje zralé vajíčko a spermie se s ním s největší pravděpodobností setkají.

Po uvolnění z vaječníku je vajíčko schopné oplodnění pouze po dobu 12 až 24 hodin. Spermie však mohou žít až pět dní v ženském reprodukčním ústrojí. To je důvod, proč odborníci tvrdí, že je nejlepší mít sex před ovulací, ne po ní.

Kdy se vydat do lékárny?

Chcete-li znát své ovulační období, použijte aplikaci nebo si do jakéhokoli kalendáře zaznamenávejte menstruační cyklus. Ženy, které mají 28denní cyklus, začnou ovulovat kolem 14. dne. Liší se to však případ od případu. Někdy může k ovulaci dojít již 10. den. V případě pochybností využijte ovulační testy, které seženete v každé lékárně.






Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Brokolicová omeleta

(23 hlasů)

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Croissanty s vanilkovým krémem

(38 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat