Zdomácnělé sexuální praktiky v českých ložnicích

Na misionáře, rychle, stručně, bez orgasmu a vymazlených erotických pomůcek. Sex už dávno není tabu, spíš se od něj očekává, že splní funkci úlevy od stresu, zábavy i výplně volného času. Proto je rafinovaně kreativní. Zvlášť když se jeho běžnou součástí staly praktiky, od kterých puritáni ještě nedávno dávali ruce pryč. Co v ložnicích zdomácnělo?

Časy se mění. Ještě než revoluci způsobil román a filmové zpracování příběhu s názvem Padesát odstínů šedi (2015), vydaly se lepší knihy, které by si zasloužily plátna kin. Ozdobou každé knihovny je třeba Příběh O (1954) nebo Spoutaná (2012). S každým listem, vydáním i pornofilmem se ale sexualita rok od roku posouvá dál, bez ohledu na formu sdělení. To, co se dřív považovalo za nemravné a zhýralé, je dnes běžnou normou. Které sexuální praktiky i čeští milenci preferují a bez čeho se v ložnici neobejdou?

Orální a anální sex

Studie (1) z roku 1990, která vycházela ze tří průzkumů prováděných po celé Británii, odhalila, že pouze jeden z deseti dotazovaných náctiletých ve věku mezi šestnácti a dvaceti lety vyzkoušel vaginální, orální i anální sex. Jenže zeptejte se dnešních náctiletých a i těch dospělejších. Novější data odhalují, že každý čtvrtý muž a žena v ložnici preferuje jak klasickou soulož, tak i orální a anální milování. Anální hra přitom zahrnuje vše od zasunutí prstu do zadnice během penetračního vaginálního sexu přes použití análních kolíků a dild.

BDSM

Pojem BDSM je velmi rozsáhlý. Schovávají se pod něj jemnější i drsnější sexuální praktiky, jako třeba výprask, svazování, hry na otroky a věznitele (dominance a submisivita). Z velké části k popularizaci těchto tužeb přispěl již zmíněný film se sexy miliardářem Christianem Greyem, kterého zahrál irský herec Jamie Dornan (39). Padesát odstínů šedi od té doby prožívá mnoho párů, ostatně, výzkumy naznačují, že téměř polovina lidí má zájem o méně obvyklé sexuální aktivity tohoto typu (2).

Skupinový sex

Skupinový sex se v posledních měsících, kdy svět ochromila pandemie, dost rozšířil. Izolace, oslabené sociální kontakty a nuda ve dvojici přiměly některé páry k podání inzerátu. Jeho obsahem je věta „hledáme někoho do trojky“ (či další pár pro výměnu). Zatímco se jedná o poměrně častou a velmi oblíbenou fantazii, v reálu přináší spoustu problémů od žárlivosti po nákazu pohlavní chorobou. S tím vším je třeba počítat (3).

Voyeurismus

Anketa publikovaná v časopise Journal of Sex Research nastínila, že sledování jiné dvojice při sexu je jedním z nejběžnějších přání současných mileneckých dvojic. Nezřídka dokonce muž před svými zraky půjčí svoji milenku jinému. Pochopitelně, že něco takového si žádá oboustranný souhlas. Většina žen ale uvádí, že je představa sexu s někým dalším nesmírně vzrušuje. Jako v případě skupinového milování platí, že se takový zážitek může setkat s nepochopením a negativními emocemi. Zároveň je nutné nastavit hranice a pravidla, za která pár nesmí zajít (3).

Zdroje: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5723633/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6525106/, (3) www.womenshealthmag.com/sex-and-love/a19951564/types-of-sex/






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat