Když se zamilujete do jeho sexy mozku

Možná jste také sapiosexuálové a ani o tom nevíte. Co je sapiosexualita? Když se zamilujete do jeho „sexy mozku“.

Sapiosexualita označuje sexuální účinek intelektu jiné osoby. Výraz „sapio“ pochází z latinského slovesa „sapere“ a znamená „být moudrý“. Obecně se dá říct, že sapiosexuál jste i tehdy, pokud vás váš protějšek eroticky přitahuje díky jeho znalostem a chytrosti.

Možná se teď ptáte, kdo by stál o hlupáky? Ale s ohledem na sapiosexualitu je otázek mnohem více: Je někdo, koho přitahuje inteligence, ale i jiné vlastnosti, sapiosexuál? Jsou sapoisexuálové spíše muži, nebo ženy? Je sapiosexualita sexuální orientace?

Sapiosexualita není sexualita

Orientace se vztahuje na neměnný zájem osoby s ohledem na pojlaví potenciálního partnera. Ať už heterosexuál, homosexuál, bisexuál, polysexuál nebo pansexuál – všechny tyto pojmy definují naši sexuální orientaci.

Sapiosexualita naproti tomu je spíše obliba. Můžete tedy být heterosexuál a zároveň sapiosexuál. Sexuální přitažlivost inteligencí se pohybuje na stejné úrovni jako třeba vzhled nebo smysl pro humor.

Jak poznám, že jsem sapiosexuál?

Povrchní tlachaní na rande nesnášíte?

Hlubokomyslná témata vás vždy nadchnou, a pokud je váš partner vzdělaný a výmluvný, vzrušuje vás to?

Vzhled vašeho protějšku není to, co hraje největší roli?

Lidé, kteří o svůj zevnějšek pečují příliš, vás spíše odpuzují?

Když se s někým seznámíte, sex pro vás není na prvním místě?

Pokud jste na většinu otázek odpověděli ano, je velká šance, že jste sapiosexuál. Pojem sám o sobě je ale možné vidět dvojím způsobem. Protože, jak uvádějí sexuální vědci, inteligence na nás působí v zásadě vždy atraktivně.

Podobně je to i s naším zevnějškem. Krása a inteligence je něco, čeho si všímáme, nikdo z nás ale veřejně neřekne, že vždy hrají svoji roli při výběru partnera.

Inteligence, nebo vzhled?

Sapiosexualita popisuje sice náš zájem o intelekt jiné osoby, ale nemusí se při tom jednat o extrémně inteligentní osobu. Přesto může optika hrát svoji roli. Sapiosexuál ale definuje sexualitu dost odlišným způsobem. Opravdu silná touha se pozná tak, pokud máte na intelekt vysoké nároky, a to za opomíjení jiných vlastností jako vzhled a smysl pro humor.

Ženy, nebo muži?

Neexistují žádné statistiky, které by dokazovaly, že ženy jsou více sapiosexuální než muži. Přesto jsou důkazy, že kvalita spermií stoupá se stoupajícím IQ. Můžeme se tedy domnívat, že inteligence mužů představuje pro ženy indikátor pro dobré geny – a to je může přitahovat. Není tedy tak velkým překvapením, že „Chytrost is new sexy“ slyšíme převážně od žen…

Zdroj: názory autora, www.webmd.com/sex/sapiosexual-what-it-means






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat