Suchou vagínu zachrání kvalitní lubrikanty

Ve tmě sáhnete po tubě, vytlačíte dvě, tři kapky jejího obsahu a šup s tím do klína. Au, to pálí! Rozsvítíte. Vždyť je to zubní pasta! Okamžitě se ji pokuste odstranit, jako lubrikant skutečně nefunguje, a navíc může způsobit mnoho škody!

Suchá vagína trápí hlavně ženy v přechodu a po přechodu, nicméně jelikož je pochva a její lubrikace ovlivňována hladinou ženského pohlavního hormonu estrogenu v krvi, záleží i na fázi menstruačního cyklu nebo aktuálním psychickém naladění. Ne vždy je posvícení a občas to v klíně skutečně drhne.

Pokud si estrogen bere dovolenou, bývá poševní sliznice sušší, čím se pohlavní styk stává bolestivější. Mezi nejrychlejší a velmi účinné řešení pochopitelně patří použití lubrikačního gelu, který je vyroben na bázi vody, oleje nebo silikonu. Jenže to by v tom nebyl člověk, aby nezačal vymýšlet různá „zlepšovadla“.

Proč měnit něco, co funguje?

Během posledních několika měsíců se na internetové sociální síti Reddit objevila řada příspěvků popisujících zkušenosti lidí s používáním zubní pasty jako lubrikantu při masturbaci nebo sexu. Pravdu? Směs vody s brusnými látkami, pěnidly, barvivy, fluoridem a různými stabilizátory nadělá víc škody než užitku. Gynekoložka Shree Datta, která aktuálně působí v Londýně, se v rozhovoru pro Mirror Online nechala slyšet, že hlavně bělidla, máta peprná a vonné oleje mohou působit dráždivě a abrazivně.

Rizika, se kterými radši počítejte

„Zubní pasta, použitá jinde než v ústech, bývá příčinou mírných chemických popálenin a puchýřů. Rozhodně ji nedoporučuji dávat do nebo na genitálie,“ uvedla lékařka s tím, že tyto produkty jsou speciálně navrženy pro orální použití. Mohou narušit rovnováhu vaginální flóry, čímž se podílejí na vzniku infekce a zánětů. Zároveň poškozují jemnou pokožku v této oblasti, a to včetně poševních stěn. Kvůli tomu se sex může stát nepříjemný i bolestivý.

Jsou i lepší varianty

Pokud se jedná o náhodu a zubní pasta se do vašeho klína dostane omylem, místo omyjte vodou a pro jistotu kontaktujte svého ošetřujícího lékaře. Pakliže o pastě uvažujete jako o dobrodružství, které údajně může podpořit citlivost pohlavních orgánů, což není pravda, nechte si zajít chuť a vyberte si z nepřeberného množství nabídky, kterou nabízejí obchody s erotickým zbožím. Pro zimní měsíce se hojí prohřívací mazadla se skořicí, vanilkou, čokoládou nebo pomerančem.

Zdroje: sciencedirect.com, mirror.co.uk






Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Pečený losos s chřestem

(1 hlasů)

Boloňská omáčka

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:59
33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat