Sexuální touha se mění s věkem. V padesáti je to jiné než ve třiceti!

To, co vás kdysi dostalo do chlípné nálady, už nemusí fungovat. Jakým způsobem libido reaguje na přibývající věk? A není to jenom číslo?

Změny sexuálního pudu, touhy, zájmu a libida mohou být ovlivněny různými faktory, ale zpravidla vždy za nimi stojí hormony, které hrají velkou roli při určování sexuálního chování. Jejich hladiny začínají kolísat už přibližně ve 25 až 30 letech, což má dopad na sexuální funkce. Co můžete očekávat, pokud jste na narozeninovém dortu sfoukli další svíčku?

Sexuální touha ve 30 letech

Stejně jako mnoho jiných tělesných pudů je vaše sexuální touha pravděpodobně velmi silná, pokud je vám 20 let, ale okolo třicítky můžete zaznamenat útlum a nedostatek jiskry. Tento náhlý pokles je způsoben hormonálními změnami menstruačního cyklu, těhotenstvím a případným porodem. Obvykle se souběžně s tím dostavuje vaginální suchost, dysfunkce pánevního dna a celkově nižší sexuální touha. Přičtěte k tomu i stres z práce a budování kariéry, a věc je jasná. Do sexu se čas od času moc nehrnete. Naštěstí je to dočasné.

Sexuální touha ve 40 letech

Významné hormonální změny jsou běžné, když přecházíte přes čtyřicítku, to proto, že většina žen v tomto období vstupuje do menopauzy, které předchází perimenopauza, což je období pět až deset let před menopauzou. Vaječníky v tomto období postupně začínají snižovat produkci estrogenu, což může změnit pocity při milování. Výsledkem je opět snížené libido, za doprovodu suché vagíny. Sex se stává méně příjemným, na druhou stranu některé ženy zjišťují, že jejich sexuální život ve 40 letech může být sexuálně osvobozující. Nemusí řešit antikoncepci, vědí, co se jim v posteli líbí, a to jim umožňuje více prozkoumat vlastní těla.

Sexuální touha v 50 letech

V padesáti letech je to jako na houpačce. Během této postmenopauzální fáze života se ženy dělí do dvou kategorií. Té první sex nic moc neříká a stěžují si na nízkou sexuální touhu, u té druhé je tomu přesně naopak. Zvýšená chuť na sex často pramení z nově nalezeného pocitu sebejistoty, pozitivní dynamiky vztahů, individuálního růstu a zmírnění určitých stresorů. Uvedené zvýšení nebo snížení sexuální touhy je naprosto normální a mnoho žen může ve svých 50 letech zažívat vzestupy i poklesy, což je sice matoucí, ale i dobrodružné.

Sexuální touha v 60 letech a později

Během této fáze života část milenek nabývá dojmu, že pohlavní aktivita náleží mladším, ale pokud se nenechá zpochybnit věkem a tím, jak její vnímání zabraňuje sexuálnímu projevu a intimní pohodě, všechno se to srovná. Vždy platí, že jaké si to člověk udělá, takové to i má…

Zdroje: www.webmd.com/sex-relationships/ss/slideshow-sex-drive-changes-age, www.visionarycentreforwomen.com/blog/how-sex-drive-changes-in-your-30s-40s-50s-60s-70s/







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

11 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
6 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
8 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat