Pravidla masturbace v manželství

Naučit se fakta o masturbaci v manželství je důležité pro vyřešení jakýchkoli obav, které můžete mít. Začíná to pochopením, proč může být obtížné o tom mluvit s partnerem, stejně jako rozpoznáním výhod a nevýhod masturbace, když jste manželé, a poté rozhodnutím, co je pro vás to pravé.

O masturbaci stále přetrvává mnoho mylných představ, i když jde o normální, zdravou, a dokonce prospěšnou činnost – bez ohledu na to, v jakém vztahu se nacházíte. Tyto mylné představy vedou k nesprávným závěrům, pokud váš partner masturbuje.

Pokud jste například vdaná, můžete se obávat, že touha vašeho partnera masturbovat je signálem, že nenaplňujete jeho seuxální potřeby, nebo že už ho nepřitahujete. Naopak – je naprosto obvyklé, že lidé kromě pravidelného sexu se svými partnery také masturbují.

Stejně tak to, že chcete masturbovat vy, když jste vdaná, nutně neznamená, že s vámi, vaším partnerem nebo vaším sexuálním vztahem není něco „v pořádku“.

Výhody masturbace v manželství

Masturbace nabízí hned několik výhod – lepší pocit sexuální pohody, vyšší sexuální energii a snížení stresu. Masturbace může mít také pozitivní vliv na libido. Někteří lidé zjišťují, že masturbace vede k většímu sebepoznání. Může vám pomoci například zjistit, co se vám sexuálně líbí a co ne. Masturbace vám také může pomoci zjistit, jak potřebujete být stimulováni, abyste dosáhli orgasmu.

Máte-li vy a váš partner různé úrovně touhy po sexu – zejména pokud jde o frekvenci – může masturbace poskytnout partnerovi vyšší libido a zdravé odbytiště jeho touhy. Může také pomoci zaplnit prázdnotu, pokud jeden z partnerů není ochoten nebo schopen zapojit se do vzájemné sexuální aktivity. Zapojit se do masturbace s partnerem, takzvané vzájemné masturbace, má také své výhody.

Nevýhody masturbace v manželství

I když výhody masturbace převyšují, má i některé potenciální nevýhody. Zkomplikovat to může také to, že ne každý musí masturbaci definovat stejně. Někteří lidé například považují masturbaci za osamělý akt, zatímco jiní si myslí, že je to něco, co mohou partneři dělat společně. Studie také ukázaly, že někteří lidé nepovažují sebestimulační sexuální akty za masturbaci, pokud nedojde k orgasmu. 

Pocity viny nebo hanby

Partner, který masturbuje, může zažívat negativní pocity, jako je vina nebo stud. Tyto emoce mohou být důsledkem obav, že by to jejich partnerovi mohlo ublížit, kdyby to věděl. Nebo se dotyčný může obávat, že chtít masturbovat naznačuje, že s jeho manželstvím není něco v pořádku.

Pocity nedostatečnosti

Partner, který se neúčastní masturbace, může zažívat pocity zklamání, obav nebo strachu, když se dozví, že jeho partner masturbuje. Mohou se obviňovat nebo přemýšlet o pocitech nebo motivech svého partnera – například, že se musí nudit, být nešťastní nebo nespokojení se svým sexuálním vztahem, pokud cítí potřebu masturbovat.

Náhrada za intimitu

Zatímco masturbace je typicky zdravé chování, jsou chvíle, kdy je nebo se může stát nezdravým. Například když ji někdo používá, aby se vyhnul intimitě s partnerem.

Nízká sebedůvěra

Když partneři nabydou pocit, že nemohou o tématu masturbace mluvit svobodně, může jim připadat, že mají před partnerem tajemství. Podobně, když člověk zjistí, že jeho partner „tajně“ masturbuje, může mít pocit, že mu partner dostatečně nedůvěřuje. To může narušit důvěru ve vztahu.

Otevřená a upřímná komunikace o sexuální touze, včetně masturbace, může pomoci předejít obavám nebo pocitům nedokonalosti, viny nebo studu. Pokud jeden z partnerů masturbuje, ale udržuje to v „tajemství“, může to způsobit obavy, pocity zrady a nedorozumění. Masturbace může být součástí jakéhokoli sexuálního vztahu a v uspokojivém emocionálním a fyzickém romantickém vztahu může být masturbace zdravým a pozitivním aspektem. Pokud se však stane nadměrným nebo naruší něčí každodenní nebo sexuální fungování, může se stát nezdravou, a proto je důležité vyhledat odbornou pomoc.

Zdroj: názory autora






Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek 23:07
14 Příspěvků
Poslední příspěvek 23:07

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat