Kolik sexu je málo? Jak často se máte milovat?

25.06.2010 | Sex a vztahy

Najednou jste si uvědomila, že jste spolu s partnerem nespali už pár týdnů. Znamená to, že mezi námi není něco v pořádku? Má milenku? Už ho nevzrušuji? Pokud vám takové otázky zní povědomě, čtěte dál.

Možná jste taky zažila situaci, kdy jste s přítelkyněmi seděla u kávy a ony vyprávěly, jak skvělý mají doma sex, který probíhá několikrát týdně, u některých i každý den… A Vy jste se hryzala do rtu, nenápadně se usmívala a pro sebe si říkala „no tak to u nás jsme rádi, když se k tomu dostaneme jednou za měsíc“. Možná jste si i položila otázku… „Je to normální?“

Dá se to spočítat?

Otázky typu „spíme se svým mužem tolikrát a tolikrát za měsíc, je to normální?“ se totiž v poslední době dost rozšířily. Jestli to je tím, že se na nás neustále ze všech stran sypou výsledky různých výzkumů, kde se dovídáme o sexuální frekvenci jakéhosi neexistujícího průměrného páru, nebo zda to je tím, že se o tom víc bavíme s přáteli – těžko říct.

Každopádně nás tato otázka začala nějak více zaměstnávat, a bohužel, víc než cokoli jiného s sebou přináší pocity, že jsme špatní, že něco nezvládáme, něco bychom měli jinak, tak, jak to děláme to není dost dobré atd. Přitom kdybychom nad tím nehloubali, možná bychom byli o moc spokojenější.

Nemáte prostě čas

Jak se to totiž tak stane, že sex u nás 3x týdně neproběhne? No, většinou velmi jednoduše. Jeden večer jsme na návštěvě, další má partner basket, potom  vzbudí naše dítě noční můry a trvá na tom, že usne jen v naší ložnici, někdy se pohádáme a atmosféra je ta tam a jindy prostě přijdeme utahaní z práce. A to ještě nemluvím o situacích jako je nemoc, balení na dovolenou, stres z práce nebo prostě nálada, u které se nám pomilovat se nechce.

Ale pak ten týden, dva, tři uplynou a my najednou jakoby zapomeneme, co všechno se u nás doma odehrávalo a díváme se na ten prožitý čas, jakoby každý jeden z těch večerů byl ideální a bylo by stačilo, aby po nás manžel střelil žhavým pohledem a mohly se dít věci… Stejně jako když v hollywoodském filmu sledujeme hrdinu, který během dne obletí půl světa, pozabíjí několik mafiánů, málem zemře na řeznou ránu, ale večer ještě přivede k pěti orgasmům krásnou vyšetřovatelku, se kterou se teprve seznámil.

Nevěřte všemu, co slyšíte

Jenže takhle to v realitě nefunguje a je velkou otázkou, zda u našich přítelkyň skutečně probíhá to, co při kávě dávají k dobru. Když jsem byla na střední ve 3. ročníku, byla jsem přesvědčená, že v naší třídě jsem poslední panna. Všechny mé spolužačky již měly zkušeností na román…tedy podle toho co vyprávěly. Až po letech na třídním srazu jsem se dozvěděla, že skutečnost byla poněkud jinde, že mnohé opouštěly náš ústav sotva políbené. Když si svůj milostný život přibarvují náctileté slečny, proč by to nemohly dělat také dospělé ženy?

Řiďte se svými pocity

Pokud se chcete cítit lépe, nesrovnávejte se s tím, co se kde dočtete nebo co říkají známé. Zkuste se zaměřit na svoje vlastní skutečné potřeby. Je úplně jedno, co probíhá v ložnici u sousedů, ve skutečnosti neexistuje žádná správná míra, kolik by se mělo, kolik je málo a kolik moc. Stejně jako jsou lidé, kteří jedí zmrzlinu třeba každý den, a jiní, kteří si ji dají jednou do roka. Jediné, na čem záleží je, zda Vám Vaše frekvence vyhovuje a zda se Vám daří ji s partnerem sladit.

Psycholožka PhDr. Katarína Lomská Filasová se věnuje individuálním a párovým konzultacím. Pomáhá klientům zorientovat se v jejich životě, zbavit se nefunkčních vzorců chování a rozšířit svůj úhel pohledu o nové možnosti řešení problematických situací. Vede také semináře osobního rozvoje.

Vice na www.rozvoj-osobnosti.cz.






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

14 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:00
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:56
218 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat