Neskutečné: Tohle vše jsme ochotné udělat, když jsme vzrušené!

Sexuální vzrušení potlačuje ženský cit pro pořádek a hygienu, tvrdí vědci! Jak se to projevuje? Ve chvílích vzrušení jsou milenky schopné přistoupit na různé nechutnosti! Budete se divit, čeho všeho jsou schopné!

Pokud si myslíte, že sex je vlastně trochu nechutný, co se potu, slin a všech těch tekutin a sekretů týče, určitě vás překvapí nový průzkum z Nizozemska. Sexuální vzrušení odstraňuje zábrany, ale ne takové, jaké by se daly předpokládat. Ženy se prý během sexu dobrovolně zapojují do chování, které jim normálně připadá odporné! O čem je řeč?

Vzrušení dělá divy!

Studie provedená vědci z univerzity v Groningenu, kterou zveřejnil časopis PLoS ONE, přinesla šokující informace získané z výpovědí 90 žen rozdělených do třech skupin. Jedna skupina se dívala na erotické video určené pro dámy, ta další sledovala video z adrenalinových sportů, jejichž úkolem bylo ženy nabudit, třetí dostala za úkol podívat se na neutrální videoklip. Poté byly ženy požádány, aby splnily 16 různých úkolů, včetně těch ne moc příjemných. Konkrétně, sáhnout rukama do zásobníku použitých kondomů, jíst cukroví, vedle kterého ležel červ, utřít si špinavou pusu do rukávu a tak dále.

Kdy špína ženám nevadí?

Vědci zjistili, že ženy, které předtím sledovaly sexuálně vzrušující videa, hodnotily nepříjemné úkoly jako méně odporné, oproti těm, jež nebyly sexuálně vzrušené. Tato skupina žen taktéž jako jediná své zadané úkoly splnila až do konce, což vypovídá o tom, že sexuální vzrušení nejen tlumí cit pro pořádek, ale také ovlivňuje sebeovládání. Ženy jsou zkrátka ochotny dělat věci, za které by se druhý den mohly stydět. Vědci se nechali slyšet, že celá studie mimo jiné pomáhá pochopit, proč je tolik lidí schopno mít sex v, ehm, bordelu.

 „Myslím, že tato studie je zajímavá v tom, že pomáhá podporovat názor, že pohlavní vzrušení snižuje zábrany a často umožňuje člověku zapojit se do aktivit, které by za normálních okolností vyhodnotil jako nechutné a nepříjemné," nechal se slyšet sexuolog Ian Kerner z New Yorku pro ABC News. Tato zjištění mohou vrhnout světlo i na sexuální dysfunkce.

Málo sexu? Ukliďte!

Nedostatek sexuálního vzrušení prý podle výzkumníků může být vyvolán jakýmsi pocitem odporu z okolí. Není uklizeno? Odpadky všude, kam oko dohlédne? Špinavé povlečení? Upatlaný stolek ve staromládeneckém bytě? Tak to se ženským libidem pořádně zamává! Jiné je to však tehdy, pokud vaše vzrušení dosahuje maximálních hodnot. Pak pravděpodobně přimhouříte oko a pustíte se do milostného dobrodružství.

 „V podstatě, pokud ženy nejsou pořádně nabuzené ještě před pohlavním stykem, všímají si odporností,“ uvedli výzkumníci s tím, že v takovém případě si ženy nemohou sex užít. Dá se tedy říct, že nepořádek a nedobré hygienické podmínky vedou k sexuálním dysfunkcím jako nedostatku vaginální lubrikace a s ním spojená bolest při pohlavním styku. Vědci upozorňují, že v extrémních případech dokonce žena může záměrně sex bojkotovat a vyhýbat se tak nepříjemným pocitům.

Právě tuhle poslední myšlenku se rozhodli probádat podrobněji, a proto se pustili do dalšího výzkumu s účastníky trpícími sexuálními problémy. Zanedlouho se tak můžeme dozvědět, že za všechno může neumytý hrnek od ranní kávy, nebo… Co je vlastně nechutné pro vás? Souhlasíte s výsledky výzkumu?

Vadí vám nepořádek v bytě či v posteli? Odpuzuje vás to od sexu? Napište nám do diskuze!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vanilkové vafle

(40 hlasů)

Míchaná vejce s ricottou

(24 hlasů)

Snídaně pro dva

(17 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat