Popusťte uzdu erotické fantazii!

Církev se celá staletí snažila vykořenit z hlav svých oveček hříšné myšlenky. Tvrdila, že přemýšlení o sexu škodí duši. Jenže opak je pravdou. Ve skutečnosti právě myšlení na sex posiluje paměť a zbystřuje uvažování. Podle britských vědců naopak myšlení na sex pomáhá lépe si pamatovat a rychleji vybavovat.

„Živé a smysluplné zážitky jsou zcela evidentně mnohem snáze zapamatovatelné než ty nudné… Nahota, věci, které jsou tabu, extrémně atraktivní lidé, věci, které nás zaujmou, tyto věci upoutají naši pozornost ve světě a vzpomínky, které obsahují tyto elementy, se zakotví v paměti snáze,“ vysvětluje profesor Ed Cooke v rozhovoru pro britský deník The Mail.

Faktu, že si lépe pamatujeme vulgární říkanky než nudné stati ze školy, využívali staří Řekové a Římané. Už básník Simonides věděl, že když se informace zabalí do vulgárního či lechtivého verše, lidé si ji mnohem snáze zapamatují.

„Barvy, pohyb, násilí, humor, absurdita a věci, které nás osobně zajímají, mohou být použity jako mnemotechnické pomůcky,“ tvrdí profesor Cooke působící na Oxfordské univerzitě.






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)

Brokolicová omeleta

(23 hlasů)

Domácí granola

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat