Muži se vyhýbají kondomům kvůli označení "malá a střední" velikost

18.02.2010 | Sex a vztahy

Ješitnost týkající se velikosti penisu žádná osvěta ani výchova zřejmě z mužských hlav nevymýtí. Je potřeba s ní počítat také při propagaci užívání kondomů. Podle rozsáhlého amerického výzkumu totiž pánové kondomy odmítají ze dvou hlavních důvodů, jednak je odrazuje označení malá či průměrná velikost, a za druhé jim kondomy špatně padnou.

Mužské penisy jsou velmi variabilní, zatímco tvar a velikost kondomů většinou velmi univerzální. Problém nastává ve chvíli, kdy si má muž latexovou ochranu koupit. Jen velmi nerad sahá po krabičce, na níž je značka S – malá či M – střední velikost. Z evoluce totiž vyplývá, že velký penis nasvědčuje velké plodnosti, mužnosti a dominanci. A pánové mají rádi pocit, že jsou dobře vyvinutí. Proto volí kondomy s označením „large“ – velký. Takové kondomy jim pak špatně padnou, pokud skutečně nadprůměrný penis nemají.

Podle sexuologa Billa Yarbera z Kinseyho Institutu pro výzkum sexu, pohlaví a reprodukce je na vině také pornografie. Herci jsou totiž vybíráni z řad nadprůměrně vyvinutých mužů, ovšem pánové je berou jako normativní měřítko.

„Staré pořekadlo říká, ženy na rozdíl od mužů neznají závist kvůli penisu,“ vysvětluje Yarber s tím, že problém začíná ve chvíli, kdy se mají penisy třídit podle velikosti. Sám vyzval výrobce kondomů, aby se zcela vyhnuli tomuto značení. „Nesmíte používat označení velký, středí a malý,“ věří doktor Yarber.

Z jeho průzkumu vyplynulo, že špatné zkušenosti s nesedícím kondomem má 45 procent mužů.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
19 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
87 Příspěvků
Poslední příspěvek 1.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat