Spokojená kočka: Pořiďte jí kvalitní krmení a nedovolte, aby se nudila

10.10.2017 | Testování

Ačkoli ještě před pár desetiletími by se počet domácností, kde byla hlavním a opečovávaným mazlíčkem kočka, dal snadno spočítat, dnes se z tohoto původně venkovního tvora, který okolo chalupy chytal myši a na přilepšenou dostal občas nějaké zbytky z lidského stolu, stal domácí miláček se vším všudy. A není divu! Kočky jsou totiž skvělými a nenáročnými společníky. Jak o ně pečovat tak, aby byly v naší blízkosti spokojené?

Kočky v současnosti v popularitě už dohnaly psy. Může za to především fakt, že jsou nenáročnými zvířaty, jež nevyžadují neustálou pozornost a nemusejí se venčit. Ale pozor! To samozřejmě neznamená, že jsou jakýmisi doplňky do bytu! O kočičí blaho byste také měli řádně pečovat! Jak?

Maličkosti pro spokojený život

Zatímco kočky, které mají přístup ven, mají spoustu podnětů, jež je rozptýlí a zabaví, kočičákům, kteří žijí jen v bytě, se o zábavu musíte postarat sami. Pelíšek, hračky, škrabadlo, tohle všechno je předpokladem k tomu, aby se kočičímu společníkovi u vás líbilo. A pak ještě existuje několik maličkostí, které zaručí, že vaše kočička bude v mžiku vrnět blahem (doslova). O kterých mluvíme?

Hračka se šantou


Dnes už všichni vědí, že kočky vyžadují také kvalitní krmivo, které jim poskytne všechny potřebné živiny a je šité na míru jejich potřebám. Takové je superprémiové hypoalergenní Brit Care Cat.

Šanta kočičí (v obchodech se setkáte s názvem „catnip“) je pro kočky magickou rostlinou, díky které budou spokojené.

Kulička z papíru

Že jste svému miláčkovi nakoupili hromadu hraček? Stejně bude mít radost, když mu hodíte kuličku z papíru. Když navíc bude šustit, pošlete kočku do sedmého nebe.

Hřebínek

Kočky jsou prakticky „bezúdržbové“, hlavně ty krátkosrsté. Ale to neznamená, že byste je neměli pravidelně kartáčovat. Navíc kočky česání prostě zbožňují.

Kočičí televize

Nebojte, neznamená to, že byste měli kočce pouštět filmy apod., většinu stejně televize nezajímá. Zato když na okenní parapet v zimě nainstalujete krmítko pro ptáčky, bude vaše kočka jako u vytržení.

Výšky

Kočky se rády na svět dívají z výšky. A tak jim umožněte přístup na police a skříně. Budou nadšené.

Kvalitní krmivo je základ

Aby byly kočky (ty, jež žijí v bytě, i ty, které se rády prohánějí venku a své majitele oblažují svou přítomnosti, když se jim zachce) spokojené a hlavně zdravé, je samozřejmě důležité dopřávat jim vyváženou a kvalitní stravu. Řada druhů kočičího krmiva obsahuje nejrůznější alergeny či aditiva, vždy se proto dívejte na složení granulí či konzerv. Ideálně by mělo mít krmivo vysoký obsah bílkovin a nemělo by obsahovat pšenici či další alergeny.


Brit Care Cat seženete v 11 různých příchutích, jež svým složením odpovídají 11 různým typům kočičích osobností a jejich potřebám.

Takové je i superprémiové hypoalergenní kompletní krmivo Brit Care Cat české společnosti Brit, která nabízí hned 11 různých typů tohoto krmiva, pro každou kočičí osobnost. A právě 4 druhy krmiva Brit Care Cat mohly vyzkoušet i naše testerky a jejich kočky. Jaký úspěch krmivo mělo?

Podle očekávání krmení nadchlo naše kočky a tedy i nás. Rozhodně jim voní a chutná. Nejvíce ale oceňuji, že se jim upravilo vyměšování. Kočičí záchůdek se o moc lépe čistí, protože bobky jsou té správné, požadované konzistence. Zažívání se upravilo, to je jednoznačně zřejmé. Základem ale je, že jim granule chutnají, že mám jistotu, že zvířátka dostanou správně vyváženou stravu odpovídající jejich věku a potřebám,“ pochvalovala si testerka lissey.

„Také naše kočičky si pochutnávají. Mají za sebou těžký život tuláků a opuštěnců a jsem ráda, že si na sklonku života mohou užít dobrého jídla. Navíc takového, které prospívá jejich zdraví. Granule jim zachutnaly ihned. Misky vyjedly do posledního kousku. Určitě aspoň občas tuto značku krmení koupím. Jsem přesvědčena, že umožní zvířatům kvalitnější, delší a spokojenější život,“ přidala se testerka elioto.


Naše testerky a především jejich kočičí miláčci byli s testovaným krmivem Brit Care Cat spokojené.

Granulky Brit mají velmi dobré složení a hned po nasypání se do nich kočička pustila. Je vidět, že jí voní a moc chutnají. Myslím, že u této značky už zůstaneme. Granule kromě kvalitního složení také obsahují účinné látky. Maximální spokojenost!“ neskrývala nadšení testerka heena.

Naši kočičáci testovali granulky pro kastrované kočky a od prvního nasypání to byl úspěch! Snažím se jim nekupovat granule s pšenicí, takže oceňuji, že ji Brit Care také neobsahují. Granulky mizely prakticky samy, no už jsme museli koupit další balení, přece jen jsou strávníci dva. Musím moc pochválit velikost granulek, jsou opravdu malé, no a protože máme jednoho kočičího seniora, který na tom se zoubky už není moc dobře, skvěle se mu jedly (chci mu teď koupit ty Brit Care určené přímo pro seniory). Já za sebe oceňuji, že granule nepáchnou jako od jiných značek. Ani jeden z kočičáků neměl zažívací obtíže nebo tak, takže určitě velké plus. Myslím, že jsme našli ideální krmení, u kterého zůstaneme,“ shrnula testerka Simonka.sim.

Hodnocení všech testerek si můžete přečíst ZDE.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaně z lásky

(38 hlasů)

Snídaně s malinami

(20 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat